لغو تحریم ها نیازمند قطعنامه شورای امنیت
وی با بیان اینکه برخی اظهارات بیرون میز مذاکرات جهت فضاسازی درون مذاکرات مطرح میشود خاطر نشان کرد: طرف مقابل ما در مذاکرات گاهی سخنانی را مطرح میکند که نمیشود الزاما گفت همان مباحثی است که در درون مذاکرات طرح شده است.

رسول موسوی گفت: اگر ما به دنبال لغو تحریم های شورای امنیت سازمان ملل هستیم حتما باید این موضوع را از خود شورای امنیت دنبال کنیم زیرا این بحث مخصوص امروز نیست بلکه همان زمانی که اولین قطعنامههای تحریمی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران تصویب شد، ما اعلام کردیم که تنها خود شورا باید این تحریمها را با صدور قطعنامه ای دیگر لغو کند. باید بگویم این موضوع یک بحث حقوقی در چارچوب فصل هفتم منشور سازمان ملل است و برای لغو تحریم های برخی کشورها همچون عراق نیز همین پروسه طی شده است.
وی با بیان اینکه برخی اظهارات بیرون میز مذاکرات جهت فضاسازی درون مذاکرات مطرح میشود خاطر نشان کرد: طرف مقابل ما در مذاکرات گاهی سخنانی را مطرح میکند که نمیشود الزاما گفت همان مباحثی است که در درون مذاکرات طرح شده است. طرف مقابل ما مسلما به دنبال این است که تحریم ها را تا جایی که میشود لغو نکند اما ما به دنبال لغوتحریمها با همان مکانیزمی که تصویب شده بود هستیم تا برای همه کشورها الزام آور شود.
رئیس اسبق مرکز مطاالعات وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه وقتی شورای امنیت سازمان ملل در چارچوب فصل هفتم قطعنامه ای را تصویب کند، آن قطعنامه برای همه الزام آور خواهد شد گفت: اما اگر طرف مقابل ما در مذاکرات خودشان تصمیم بگیرند که تحریم ها را «تعلیق» بکنند، صرفا برای آن کشوری که داوطلبانه پذیرفته است قابل اجراست درصورتیکه این موضوع برای دیگر کشورها الزامآور نیست. اینکه ایران اصرار دارد تحریم ها «لغو» بشود و نه «تعلیق» به این دلیل است که برای همه کشورهای اجرا کننده تحریم الزام آور شود.
سفیر سابق ایران در فنلاند تصریح کرد: اگر بخواهند طبق یک توافق تحریمها را تعلیق کنند امکان دارد یک کشور بگوید من توافق را اجرا میکنم و یک کشور دیگر بگوید من آن را اجرا نخواهم کرد درحالی که اگر مصوبه شورای امنیت سازمان ملل را داشته باشیم برای همه این کشورها عدم اجرای تحریم الزامآور خواهد شد.
منبع: مهر
ارسال نظر