|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۹
کد خبر: ۳۰۲۳۱۵
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۰

یاسر أبو هلالة در العربی الجدید نوشت: مسئولان سعودی در خصوص اقدام امارات برای برقراری روابط کامل با رژیم اشغالگر اسرائیل سکوت کردند، همانطور که رئیس جمهور تونس، قیس سعید، صاحب مقوله «عادی سازی با دشمن صهیونیستی خیانت بزرگی است»، در این باره سکوت اختیار نمود؛ و این بدان معناست که دو کشور عربستان و تونس، موضع علنی را اتخاذ کرده اند، ضمن اینکه سکوت در تونس به مخالفت نزدیکتر و در عربستان، به موافقت نزدیکتر است، هر چند که این موضوع نتیجه را تغییر نمی‌دهد.

 در ادامه این مطلب آمده است: البته این بدان معنا نیست که عربستان گام مهمی در راستای عادی سازی سرّی بر نمی‌دارد، هر چند که این شیوه از عادی سازی نیز در نوع خود زشت و نادرست است. علاوه بر اینکه حجمی از تحقیر فلسطین و انکار موجودیت آن که در رسانه‌های سعودی شاهد آن هستیم را در افراط گرا‌ترین روزنامه‌های صهیونیستی نیز نمی‌بینیم. آنچه که قطعا موضع حکومت عربستان در مورد فلسطین را منعکس می‌کند و نه موضع ملت سعودی.

در این میان، ولی عهد سعودی محمد بن سلمان معتقد است عادی سازی سرّی روابط با اسرائیل، می‌تواند حمایت لازم برای رسیدن او به مقام پادشاهی را فراهم کند. همانطور که عملا در کودتایی که علیه محمد بن نایف ترتیب داد و همچنین در فرار از مسئولیت مجازات در ترور خاشقچی، از حمایت مطلق کوشنر، برخوردار شد.

این در حالی است که آنچه در رسانه‌ها از قول واسطه‌ها نقل می‌شود، حاکی از تماس‌های بن سلمان با اسرائیلی هاست، همانطور که بندر ایلات، محلی برای دیدار‌های پنهانی، ولی عهد سعودی با مسئولان اسرائیلی بود. بن سلمان برخلاف پدرش علاقه خاصی به عادی سازی روابط با اسرائیل دارد، در همین رابطه نزدیکترین مستشار او، سعود القحطانی، عهده دار واردات دستگاه‌های شنود شد و مشاوره‌های طولانی انجام داد، که همگی با آگاهی، ولی عهد انجام می‌شد. آنچه همراهان سعود القحطانی در این باره می‌نویسند، حاکی از کراهت شدید از هویت عربی اسلامی و مساله فلسطین است.

در حال حاضر، محمد بن سلمان در این باره با پدر خود اتفاق نظر دارد که هنوز زمان عادی سازی علنی فرا نرسیده است، در همین رابطه، هشتک «عادی سازی خیانت است» برای اولین بار در عربستان سعودی بالا گرفت، حال آنکه دولت سعودی بودجه هنگفتی را برای کنترل فضای توئیتر اختصاص داده است.

پروکراسی سعودی و ملک سلمان بخوبی می‌دانند که پیوستن عربستان به امارات در مسیر عادی سازی رسمی و علنی با اسرائیل، به مصلحت آن نیست، بلکه منافع سعودی اقتضا می‌کند که بخشی از اجماع عربی باقی بماند، چرا که هنوز طرح صلح عربی پایان نیافته و برگه مهمی در دست عربستان در برابر جهان است. سعودی‌ها تلاش می‌کنند خود را قدرت معتدلی نشان دهند که برای استقرار منطقه و مقابله با ایران تلاش می‌کنند. در واقع ملک سلمان نمی‌خواهد تاریخ از او بعنوان پادشاهی یاد کند که یهودیان را وارد حرمین شریفین کرده است، اما این احتمال وجود دارد که پسرش، چنین وصفی را با خود همراه کند!
منبع: انتخاب
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین