کد خبر: ۲۹۶۶۸۲
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۸
مهدی زاده با اشاره به اینکه اگر هریک از کارکنان ابتلایش به ویروس کرونا قطعی است باید به همکاران و کارفرمای خود اطلاع دهد، افزود: کارفرما باید برنامه‌ریزی‌های لازم برای غیبت‌های شغلی احتمالی بیش از حد معمول را انجام دهد تا لطمه‌ای به کار وارد نشود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند موارد مهم در جلوگیری از ابتلا به کرونا ویروس را تشریح کرد.

کامبیز مهدی زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: انتشار از راه هوا، تماس نزدیک با افراد آلوده به ویروس و دست زدن به وسایل و سطوح آلوده باعث انتقال بیماری کرونا می‌شود.

وی با بیان اینکه ساده‌ترین و موثرترین راه پیشگیری از بیماری کروناویروس، شستن صحیح و مرتب دست‌ها است، افزود: باید افراد دست‌های خود را مرتب و کامل (انگشتان، کف دست، مچ دست )  با استفاده از آب و صابون حداقل 20 ثانیه شستشو داده و یا با مواد ضدعفونی‌کننده الکلی ضدعفونی کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه کرونا با آموزش و خودمراقبتی، قابل پیشگیری است، تصریح کرد: باید از دست دادن و روبوسی با دیگران خودداری کرده و هنگام عطسه و سرفه، دهان و بینی خود را با دستمال بپوشانید، سپس دستمال را در ظرف آشغال درب دار بیندازید.

مهدی زاده با بیان اینکه از تماس با افرادی که علائم بیماری را دارند، خودداری کرده و حداقل فاصله یک متر را رعایت کنید، اظهار کرد: از تماس محافظت نشده با حیوانات اهلی و وحشی، پرهیز کرده و از تماس دست‌ها که اغلب آلوده هستند، با چشم، بینی و دهان خودداری کنید.

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین راه‌های انتقال بیماری‌های حاد تنفسی، تماس دست با سطوح آلوده به ریز قطرات منتقل شده از بیمار است، اظهار کرد: مردم باید تا حد امکان از حضور در محل‌های شلوغ و سفرهای غیرضروری بپرهیزند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه افراد باید در صورت داشتن علائم سرماخوردگی در منزل مانده و استراحت کنند، افزود: بسیاری از موارد بیماری تنفسی خفیف است، اما در صورت احساس تنگی نفس، تب و سرفه و علائم گوارشی حتما به پزشک مراجعه کنید.

مهدی زاده ادامه داد: همیشه قبل از غذا خوردن دست‌های خود را با آب و صابون شسته و از ظروف و وسایل شخصی استفاده کنید، گوشت و تخم مرغ را کاملاً بپزید و از غذای سالم خانگی استفاده کنید.

وی با تاکید بر تغذیه سالم و مصرف میوه و سبزیجات در رژیم غذایی روزانه، اظهار کرد: لازم است افراد در مواقع خروج از منزل، از ماسک استفاده کنند.

وی با تاکید بر رعایت موارد بهداشتی به منظور پیشگیری و کنترل ویروس در محل کار، تصریح کرد: کارکنانی که تنگی نفس، سرفه، عطسه و تب دارند باید توصیه شود که در خانه بمانند و به محل کار نیایند تا زمانیکه تب آنها به 37.8 درجه برسد و دیگر علائم بیماری را تا حداقل 24 ساعت نداشته باشند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در صورتی که شاغلین چنین علائمی دارند باید به کارفرما اطلاع دهند و در خانه بمانند، افزود: پوستر یا برگه‌های اطلاع‌رسانی مرتبط با بیماری و ماندن در خانه در صورت وجود علائم را در محل کار نصب کنید.

مهدی زاده با بیان اینکه کارفرما باید شیوه صحیح استفاده از وسایل حفاظت فردی مثل ماسک را به کارکنان آموزش دهد، افزود: صابون و مواد شوینده کافی باید در اختیار کارکنان قرار گیرد و مواد ضدعفونی‌کننده در محل‌های نزدیک به آسانسورها یا ورود و خروج قرار داده شود.

وی با بیان اینکه لازم است ماسک در اختیار کارکنان قرار گیرد، ادامه داد: به طور مرتب سطوحی که تماس زیادی دارند مانند دستگیره درها، ، کیبورد و موس، میزها و ایستگاه های کاری و سایر مکان‌ها را تمیز کنید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: ادارات در صورتی که کارکنان را به ماموریت می‌فرستند، توصیه‌های لازم در مورد کروناویروس را به آن‌ها داشته باشند و همچنین در صورتی که علائمی بروز دادند باید به کارفرما اطلاع دهند.

مهدی زاده با اشاره به اینکه اگر هریک از کارکنان ابتلایش به ویروس کرونا قطعی است باید به همکاران و کارفرمای خود اطلاع دهد، افزود: کارفرما باید برنامه‌ریزی‌های لازم برای غیبت‌های شغلی احتمالی بیش از حد معمول را انجام دهد تا لطمه‌ای به کار وارد نشود.

وی با بیان اینکه برنامه و استراتژی کارفرما برای برخورد با ویروس کرونا باید مکتوب و مشخص و البته انعطاف‌پذیر باشد تا به این وسیله نقاط ضعف آن برطرف شود، خاطرنشان کرد: در صورتی که برنامه‌ریزی انجام شده مفید بوده است، باید آن را با دیگر صنایع و محیط‌های کاری مجاور یا مشابه به اشتراک بگذارند.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین