|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۷
کد خبر: ۲۹۲۱۳۱
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۸
در بخش بهداشت و درمان، کارمان را به سرانجام خواهیم رساند و در بخش اقتصادی هم در حد توانمان فعالیت خود را انجام خواهیم داد تا این سختی‌ها برای مردم تا حد ممکن آسان شود.
رییس جمهوری با اشاره به صدمه دیدن برخی بنگاه‌های تولیدی و خدماتی از شیوع بیماری کرونا گفت: تسهیلات ارزان قیمت در اختیار بنگاه‌های تولیدی و خدماتی قرار می‌گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، حسن روحانی، روز پنج‌شنبه در نشست کمیته اقتصادی ستاد مقابله با کرونا گفت: نیروهای مسلح، چهار هزار تخت برای بیماران احتمالی آماده کرده که تاکنون استفاده نشده است.

وی با بیان اینکه تمام تخت‌های بیمارستانی کشور برای مقابله با بیماری کرونا آماده شده است، افزود: از این تخت‌ها هم حدود ۱۳ هزار تخت تاکنون استفاده نشده و ما یک رقم و عدد بسیار بالایی از تخت‌های بیمارستانی و تخت‌های نقاهتگاهی استفاده نشده در اختیار داریم.

رییس جمهوری با تشکر از دست‌اندرکاران وزارت بهداشت و دیگر دستگاه‌های ذیربط تاکید کرد: برنامه ریزی بسیار خوبی در کشور انجام گرفته است و فکر نمی کنم هیچ کشوری شرایط ایران را داشته باشد که با وجود اینکه همه کشورهای دنیا در سخت‌ترین شرایط قرار دارند ما حدود ۲۰ هزار تخت بیمارستانی خالی در اختیار داریم.

روحانی به شرایط سخت و خسته‌کننده روزهای اول شیوع کرونا برای پزشکان و پرستاران اشاره و تصریح کرد: روزهای اولیه روند کار برای پزشکان و پرستاران بسیار خسته‌کننده بود اما با آماده کردن ۱۰ هزار پرستار جدید این مساله را هم حل کردیم و امروز شرایط به گونه‌ای است که پرستاران ما می توانند طبق معمول در بیمارستان‌ها فعالیت خود را ادامه دهند.

وی گفت: البته این به این معنا نیست که پزشکان و پرستاران ما کاری عادی انجام داده‌اند بلکه آنها از روز اول و امروز کارشان بسیار ارزشمند، فوق العاده، مجاهدانه و فداکارانه بوده و هست که از همه آنها تشکر می کنیم.

رییس‌جمهوری با اشاره به اعلام مقررات و محدودیت‌های جدید برای فاصله گذاری اجتماعی خاطرنشان کرد: مقررات سخت‌تری هم از امروز برای فاصله‌گذاری اجتماعی اجرا می‌شود که امیدواریم با اجرای این طرح بتوانیم در دو هفته آینده و تا حدود بیستم فروردین از شکسته شدن زنجیره انتقال کرونا در کشور مطمئن شویم.

روحانی با اشاره به صدمات شیوع کرونا به بنگاه‌های تولیدی و خدماتی کشور تاکید کرد: علاوه بر آنچه که در زمینه فعالیت‌های بهداشتی و درمانی انجام دادیم، لازم بود در زمینه اقتصادی هم برای معیشت و زندگی مردمی که آسیب دیده‌اند، کاری انجام دهیم و اینها هیچ کدام فدای یکدیگر نخواهند شد.

وی گفت: در بخش بهداشت و درمان، کارمان را به سرانجام خواهیم رساند و در بخش اقتصادی هم در حد توانمان فعالیت خود را انجام خواهیم داد تا این سختی‌ها برای مردم تا حد ممکن آسان شود.

بسته معیشتی برای ۴ میلیون نفر

رییس‌جمهوری به تصمیمات قبلی دولت و ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا برای بهبود وضعیت اقتصادی افراد و بنگاه‌های صدمه دیده از شیوع این ویروس اشاره کرد و گفت: برای بهبود افراد و بنگاه‌های صدمه دیده امروز تصمیماتی اتخاذ کردیم که علاوه بر تصمیمات قبلی در اواخر سال گذشته است.

وی افزود: در سال گذشته، بسته ای برای بهبود شرایط ۴ میلیون نفر و همچنین بسته معیشتی دیگری برای سه میلیون نفر برنامه‌ریزی کردیم که اولین آن هم در هفته آخر اسفند انجام شد و بسته‌های بعدی آن هم اجرا می‌شود و ادامه پیدا می‌کند و رقمی در حدود ۶ هزار میلیارد تومان هم اعتباری است که برای تحقق آن اختصاص داده‌ایم.

ارایه تسهیلات به بنگاه ها

رییس ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: اولین تصمیم امروز این ستاد این بود که کسب و کارهای صدمه دیده، مشروط به اینکه کارگری را اخراج نکرده باشند و اخراج نکنند، تسهیلات ارزان‌قیمتی را بر اساس برنامه‌ریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت رفاه، دریافت کنند.

روحانی تصریح کرد: هفتاد و پنج هزار میلیارد تومان برای این کار مد نظر قرار دادیم که بانک مرکزی با همکاری بانک ها آن را عملیاتی خواهند کرد.

وی، نرخ ترجیحی تسهیلات بانکی ارزان قیمت برای بنگاه‌های خدماتی و تولیدی صدمه دیده از کرونا را ۱۲ درصد با مدت زمان پرداخت ۲ ساله اعلام کرد.

رییس جمهوری تاکید کرد: در مواردی هم لازم است که از صندوق بیمه بیکاری استفاده کنیم که برای این کار هم رقم حدود پنج هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

روحانی با بیان اینکه هدف از اختصاص این رقم به صندوق بیمه بیکاری تامین هزینه‌های بیمه برای سه ماه پیش رو است، گفت: امیداریم که در ماه فروردین و اردیبهشت از این شرایط عبور کنیم و شرایط عادی شود.

یک میلیارد دلار برای بخش درمان و بیمه بیکاری

رییس جمهوری گفت: حدود ۵ هزار میلیارد تومان برای تامین بیمه بیکاری در سه ماه پیش رو در نظر گرفته‌ایم. بخش بهداشت و درمان کشور هم به بودجه بیشتری نیاز دارد که مجموع آن به همراه رقمی که برای بیمه بیکاری نیاز داریم، مبلغی حدود یک میلیارد دلار است.

وی ادامه داد: برای برداشت این مبلغ از صندوق توسعه ملی، امروز نامه‌ای به مقام معظم رهبری ارسال کرده‌ایم که امیدواریم با آن موافقت کنند تا مبلغ یک میلیارد دلار را از این صندوق برداشت کنیم. برای تجهیز بیمارستان‌ها و تامین هزینه بهداشت و درمان به این بودجه نیاز داریم.

روحانی تاکید کرد: مردم بدانند که دولت هم به سلامت آنها و هم به چرخش تولید و اقتصاد کشور توجه می کند. ذخایر کشور به اندازه‌ای است که نیازهای اساسی مردم تامین شود. در این زمینه شرایط ما از بسیاری از کشورهای جهان بهتر است، با وجود اینکه ما در فشار تحریم بودیم. کشورهای دیگر نه تنها در تحریم نیستند بلکه اتحادیه‌هایی دارند و منابع فراوانی در اختیار دارند. خوشبختانه کشور ما با آبرو در این مسیر پیش رفته است.

کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت روز چهارشنبه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور و فوت ناشی از آن بیان کرد: از ظهر دیروز تا امروز ۶ فروردین ۹۹ و بر اساس یافته های قطعی آزمایشگاهی، ۲۲۰۶ مورد جدید ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و مجموع مبتلایان به این بیماری در ایران به ۲۷۰۱۷ نفر رسید.

وی ادامه داد: خوشبختانه تاکنون ۹۶۲۵ نفر از مبتلایان به کووید ۱۹ در کشور، بهبود یافته و ترخیص شده اند.

جهانپور گفت: با جان باختن ۱۴۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در طول ۲۴ ساعت گذشته، تعداد درگذشتگان بر اثر این بیماری تا ۶ فروردین ۱۳۹۹ به ۲۰۷۷ نفر رسید.

وی افزود: تاکنون بیش از ۴۷ میلیون و ۵۰۰ هزار از نظر ابتلا به کووید ۱۹ در کشور غربالگری شده اند و طرح بسیج ملی مقابله با کرونا با قدرت در کشور در حال اجرا است و الگوی موفقی برای سایر کشورها به حساب می آید. مردم حتما برای حفظ سلامتی خود، خانواده و اطرافیان شان به سامانه salamat.gov.ir مراجعه کنند.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین