|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۳
کد خبر: ۲۸۸۰۳۴
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۵
این فوق تخصص گوارش و کبد بیان کرد: هنوز مطالعاتی مبنی بر ارتباط چاقی مادر در دوران بارداری و مبتلا شدن کودک به کبد چرب اثبات نشده است، اما مادری که در زمان بارداری اضافه‌ وزن داشته باشد، خود مستعد ابتلا به این بیماری است.
  کبد چرب با عنوان بیماری‌ مزمن و خاموش، شیوع و بروز آن روز به روز در حال افزایش است که ماشینیزه شدن زندگی، کاهش تحرک، افزایش بیش از حد مواد غذایی حاوی کالری بالا سبب بروز این بیماری می‌شود و ممکن است تمامی افراد از کودک تا بزرگسال را درگیر کند.

 احسان زارع، فوق تخصص گوارش و کبد بالغین در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اکثر افراد مبتلا به کبد چرب بدون علامت بوده و درصد کمی از آنان از ضعف، بی‌حالی، خستگی و دردهای مبهم شکمی شاکی هستند که اگر این بیماری از دوران کودکی شروع شود و درمان نشود، معمولا در سال‌های بعدی پیش‌رونده است.

وی چاقی ژنتیکی و غیر ژنتیکی، اضافه وزن، مقاومت به انسولین و بالا بودن تری گلیسرید را چند عامل خطر اصلی بیماری کبد چرب دانست و افزود: علل دیگر این بیماری مصرف برخی داروها، یک‌سری بیماری‌های متابولیکی و ژنتیک است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد مسئله اصلی در تشخیص این بیماری در کودکان را توجه به اضافه وزن آنان دانست و تصریح کرد: برای تشخیص این بیماری در کودکان، نسبت قد به وزن یا  BMI (شاخص توده بدنی)، دور کمر و دور باسن برای پزشکان بسیار مهم است، به‌طوری که کودکانی که BMI بالای ۲۵  و دور کمر نامتناسب با سن دارند، از نظر ابتلا به درجات این بیماری مورد آزمایش قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: با توجه به احتمال تشخیص دیرهنگام این بیماری ضرورت دارد که والدین در منازل و مربیان در مدارس و مهدکودک‌ها از این موضوع مطلع باشند که مهم‌ترین مسئله در کودکان اضافه وزن و افزایش دور کمر آن‌هاست، چرا که ممکن است این بیماری تا نوجوانی علامت نداشته باشد.

این فوق تخصص گوارش و کبد بیان کرد: هنوز مطالعاتی مبنی بر ارتباط چاقی مادر در دوران بارداری و مبتلا شدن کودک به کبد چرب اثبات نشده است، اما مادری که در زمان بارداری اضافه‌ وزن داشته باشد، خود مستعد ابتلا به این بیماری است.

زارع با اشاره به اینکه از هر ۱۰ کودک یک نفر درجاتی از ابتلا به کبد چرب را داراست، خاطر نشان کرد: سنگ‌بنای اصلی درمان این بیماری، کاهش وزن، اصلاح رژیم غذایی و ورزش است.

وی در پایان گفت: علت غذایی این بیماری مصرف بیش از حد مواد غذایی با کالری بالا است که سبب تجمع چربی در اطراف کبد و داخل کبد و نهایتا این انباشت سبب شروع التهاب و آسیب کبد می‌شود و همه این‌ها باعث بروز عوارضی در بدن فرد می‌شود خواهد شد.

زارع خاطرنشان کرد: کودکان باید از مصرف نوشابه‌های انرژی‌زا، چیپس و تنقلات پرهیز کنند و توصیه شده هفته‌ای ۳ ساعت ورزش هوازی داشته باشند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین