|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۷
کد خبر: ۲۸۷۴۶۵
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۵
اندازه آن هم باید با مقیاس عمل آمریکا تناسب داشته باشد؛ چراکه او شهید ما قاسم سلیمانی را شهید کرده بود و همچنین باید قبل از تدفین شهیدمان این اتفاق می‌افتاد.
 فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به واکنش ایران به ترور سپهبد شهید سلیمانی گفت: ما هیچ گزینه‌ای جز عکس‌العمل قدرتمند در مقابل اقدام آمریکا نداشتیم؛ اگر غیر از این انجام می‌شد شاهد ادامه این رفتار به مقیاس وسیع تا رسیدن به جنگ گسترده می‌بودیم.

به گزارش سبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، سرلشکر سلامی در سخنانی که امروز در مجلس شورای اسلامی داشت، گفت: آنچه که می‌گویم خدا را شاهد می‌گیرم چیزی است که از قلب من جاری می‌شود و از اعتقادات و دردها و تجربیات من از این ماجراست. من از میدان یک پیروزی شگفت‌انگیز و بی‌نظیر که ملت ایران در تاریخ حیات خود کسب کرده است، می‌آیم. از جایی که آمریکا این بار مستقیم و آشکارا از ایران بزرگ شکست خورد. هر چند غبارهای حادثه غم‌انگیز سقوط هواپیما هنوز امکان نداده است ابعاد این پیروزی که جهان را به اعجاب واداشت، شناسایی شود. بعدها می‌توان درباره آن دقیق‌تر سخن گفت.

وی ادامه داد: ما بعد از ترور و شهادت سردار عزیز و همرزمان ایشان کاملا در فضای روانی یک جنگ ناشناخته با آمریکا قرار گرفتیم. بعد از حادثه این تصور بوجود آمد که آن اقتدار و شکوه و اعتبار ملت بزرگ ایران تحت تاثیر حادثه شهادت، آسیب دیده است. ما برای لحظاتی با احساس جزر در اقتدار ملی مواجه شدیم. نیاز این بود که دوباره به حالت مد برگردیم.

وی تصریح‌ کرد: فشار افکار عمومی برای انتقام بسیار سنگین بود. ما هم مثل همه شما و بیش از شما تحت تأثیر این حادثه قرار داشتیم. ما یکی از بهترین برادرانمان را از دست داده بودیم. یک اسطوره و تکیه‌گاه بزرگ، اما وقتی مردم را می‌دیدیم ما با احساس متفاوتی مواجه می‌شدیم. آمریکا فرمانده‌مان را شهید کرده بود و به ما اخطار داده بود اگر عکس‌العمل نشان دهید چه با تلفات یا بدون تلفات 52 نقطه از ایران را می‌زنیم؛ این حرف رییس جمهور آمریکا بود.

سلامی اظهار کرد: ما از یک‌طرف تحت فشار سرعت‌العمل برای انتقام بودیم، باید اقدام متقابل را چسبیده به حادثه انجام می‌دادیم. حادثه برای ما غافلگیرکننده بود و آمریکا آمده بود حرف خود را به ملت بزند و ملت ایران را برای همیشه بشکند و دست‌های ما را ببندد و قبض ید کند و نشان دهد که مسیر تقابل ما با او یک‌سویه است. او می‌زند و ما پاسخ نمی‌دهیم و در یک چشم‌انداز راهبردی به تصاعد یک‌ تهاجم یک‌جانبه این روند می‌انجامید و این منطق قدرت‌هاست. هرگاه در مقابل خود مقاومت ببینند خطوط فشار را گسترش می‌دهند.


فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: فکر کنید ما باید به سرعت پاسخ می‌دادیم، در عین حال که دشمن می‌گفت عکس‌العملش در مقابل پاسخ ما سنگین خواهد بود. در اینکه باید عکس‌العملمان مقتدرانه می‌بود هیچ گزینه دیگری نداشتیم. غیر از آن اگر انجام می‌شد به ادامه این رفتار به مقیاس وسیع تا رسیدن به جنگ گسترده مسیر دیگری نمی‌ماند.

فرمانده کل سپاه پاسداران با بیان اینکه ما باید چند توفق به دست می‌آوردیم، یادآور شد: یکی توفق اطلاعاتی بود. ما باید تعیین می‌کردیم کجا را، چقدر و با چه شدتی بزنیم. دوم توفق فناوری بود که آن چه را پرواز می‌دادیم آسیب نبیند و سالم به مقصد برسد. اندازه آن هم باید با مقیاس عمل آمریکا تناسب داشته باشد؛ چراکه او شهید ما قاسم سلیمانی را شهید کرده بود و همچنین باید قبل از تدفین شهیدمان این اتفاق می‌افتاد.

وی در ادامه یادآور شد: اینها همه عناصر اصلی قدرتند. یعنی وقتی این عناصر وجود دارد یک ملت، هویت، حیات، عزت، اقتدار، موجودیت و احترام دارد و سرافکنده نیست. ملتی که سرفراز است، زنده است. ما باید یک موجی از سرزندگی جدید در جامعه ایجاد می‌کردیم تا تراز بین‌المللی نظام‌مان دوباره ارتفاع می‌گرفت. ما نمی‌توانیم زیر سقف ارتفاع شایسته نظام‌مان در جهان زندگی کنیم.

سلامی با تاکید بر اینکه ما بزرگ هستیم، عنوان کرد: برای این عملیات طراحی‌ها باید دقیق انجام می‌شد. غلبه بر آمریکا از نظر فناوری و تکنولوژی صورت می‌گرفت، چون این یک نبرد تکنولوژیک، تاکتیکی و استراتژیک بود. آمریکا نباید موشک‌های ما را می‌زد و اگر موشک‌ها به هدف نمی‌رسید دقیق نبود یا ویران نمی‌کرد می‌دانید چه اتفاقی می‌افتاد؟

وی در ادامه تاکید کرد: ما باید اطلاعاتی از نقاط هدف به دست می‌آوردیم. جنگ با آمریکا در میدان تکنولوژیک جنگ نقطه‌هاست نه مساحات. بعد از آن به‌گونه‌ای باید عمل می‌کردیم که تصور دشمن را در عکس‌العمل فرو می‌نشاندیم. ما باید با شکل‌دهی به واقعیت‌های سخت او را روی زمین متوقف می‌کردیم و این دشوارترین کار به نظر می‌رسید.

فرمانده کل سپاه همچنین تصریح کرد: قسم می‌خورم فرماندهانی که در این عملیات نقش داشتند در چند شبانه‌روز شاید برای یک ساعت نخوابیدند و اگر هم ساعتی خوابیدند این خواب توأم با دغدغه فراوان بود نه نگرانی. ما می‌خواهیم از یک جنگ بزرگ با یک جنگ جلوگیری کنیم و این تنها راه ماست.

وی در ادامه اظهار کرد: ما باید غافل‌گیر می‌کردیم و دشمن را فریب می‌دادیم و برای واکنش متقابل آماده می‌شدیم. لحظه‌ای جای ما بنشینید و بگویید پایگاه آمریکایی را می‌زنم در حالی که او گفته 52 نقطه ایران را می‌زنم و عکس‌العمل نشان می‌دهم. در این حال شما چه می‌کنید؟

سلامی همچنین بیان کرد: قرار بود به یک جنگ ناشناخته قدم بگذاریم و می‌خواستیم برای اولین بار با آمریکا رودررو شویم. این شجاعانه‌ترین، حکیمانه‌ترین و الهی‌ترین تصمیم تاریخ ایران است که بر پایه منطق، تدبیر، تفکر و قدرت استوار است.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای این عملیات خاطرنشان کرد: ما از روز جمعه تا شب چهارشنبه همه چیز را آماده کردیم. فکر کنید که باید زیر رصد قوی‌ترین قدرت اطلاعاتی عالم شما سامانه‌ها را گسترش دهید و جابه‌جا کنید و به این دلیل ما برای چندین مرحله جنگ با احتمال گسترش دامنه به صورت دقیق برنامه‌ریزی کردیم.

فرمانده کل سپاه با تاکید بر اینکه از دید ما هیچ چیز هنوز تمام نشده است، افزود: ما به خدا تکیه کرده‌ایم و این عملیات بزرگ انجام شد. شب عملیات هم چون می‌گفتیم انتقام می‌گیریم و وقتی من به عنوان یک فرمانده نظامی این موضوع را اعلام کردم این مشخص بود که تمام سیستم‌های پروازی، پدافندی و جنگ الکترونیک روی آسمان بود. یعنی آمریکایی‌ها تمام قد آماده بودند.

وی با بیان اینکه انتخاب هدف خیلی مهم بود، یادآور شد: ما ابتدا پایگاه التاجی را انتخاب کردیم ولی چون نزدیک بغداد بود هدف را تغییر دادیم. اتفاقاً دشمن هم خیلی از نقاط را تخلیه کرد و به پایگاهی منتقل کرد که ما در تغییر هدف آن را انتخاب کردیم یعنی عین الأسد در 160 کیلومتری بغداد.

سلامی در ادامه تاکید کرد: ما این بار بر مبنای گرفتن تلفات انسانی هدف‌گذاری نکردیم و واقعا هدف ما کشتن سربازان دشمن نبود و اهمیتی نداشت. آنجا تجهیزات راهبردی دشمن مثل بالگردهای بلک هاوک، آپاچی‌ها، پهپادهای اوکیو9 و غیره در آشیانه‌ها و سوله‌های متعدد نگهداری می‌شدند ولی باید نقطه به نقطه زده می‌شد.

فرمانده کل سپاه پاسداران در ادامه با اشاره به حمله ایران با پایگاه عین‌الاسد، یادآور شد: این شکستن یک اعتبار جهانی و خرد کردن آن و مچاله کردن آن بود، تخریب فیزیکی هم فقط برای این بود که بگوییم این قدر برتری داریم که هر نقطه‌ای را بخواهیم می‌زنیم و این اتفاق افتاد، در توضیحات سردار حاجی‌زاده هم این را دیدید.

سلامی ادامه داد: موشک کروز دقیق است و وقتی دقت دارد هیچ‌کس تعجب نمی کند، ولی موشک بالستیک وقتی نقطه زن می‌شود یعنی انتهای تکنولوژی، و ما این توفق فناوری را پیدا کردیم، دو موشک به صورت طبیعی قبل از رسیدن به عراق در ایران fail شد و بقیه بدون آسیب هدف ها را مورد اصابت قرار دادند.

وی اضافه کرد: این که رئیس جمهور آمریکا بعدا اعلام کرد هیچ تجهیزات و هیچ نفری آسیب ندیده طبیعی بود، هر کسی برای عقب نشینی و خروج نیازمند یک مفر است ولی واقعیت ها قابل کتمان نیست.

فرمانده کل سپاه پاسداران در ادامه افزود: ما بعد از آن جنگ الکترونیک را داریم که مدرن‌ترین جنگ امروز است و وقتی شروع کردیم همه پرنده‌های آمریکایی ناپدید شدند و داخل پایگاه‌ها نشستند. این یک برتری دیگر بود. آمریکا در دنیا دو برتری هوایی و الکترونیک دارد که این برتری در یک مقیاس محدود شکست و ما از نظر تاکتیکی موفق شدیم، چون دقیق همه هدف‌ها را زدیم و ترکیب این دو یک غافلگیری و برتری تکنولوژیک و تاکتیکی بود که به برتری استراتژیک ما انجامید.

سلامی همچنین گفت: ما اعلام کردیم که اگر عکس‌العمل نشان دهید واکنش بعدی سخت‌تر خواهد بود. ما در اینجا در یک موقعیت جدید قرار گرفتیم. اول آمریکایی‌ها خیلی تهدیدهای متنوع کردند و ما برای واکنش‌های بعدی آماده بودیم تا غروب چهارشنبه که رئیس‌جمهور آمریکا عقب‌نشینی آشکار خود را اعلام کرد و پشت به دوربین‌ها حرکت کرد و من احساس کردم آمریکا تمام شده است.

وی خاطرنشان کرد: فرمانده هوافضای ما کاملا در صحنه در حال جنگ بود و همه ما در حال جنگ بودیم اینطور نیست که ساکت بنشینیم، بلکه باید در دریا همه توانمندی خود را آماده می‌کردیم که اینطور بود و مدام در معرض جدید قرار می‌دادیم. در زمین حتی برای کار زمینی آماده شده بودیم و همه چیز آماده بود. آن شب همه بالگردها و هواپیماهای آمریکایی از منطقه خلیج فارس تا شمال عراق همه روی آسمان بودند و ما برای پاسخ به این تهدید 52 نقطه‌ای آماده بودیم.

وی با بیان اینکه آن شب شرایط کاملا جنگی بود، یادآور شد: قسم می‌خورم که هیچ کس نخوابید تا اینکه این ماجرا اتفاق افتاد. من واقعا عرض می‌کنم ما در عین حال که یک پیروزی بزرگ به دست آورده بودیم حتی قبل از اینکه متوجه شویم احتمالا موشک ما به هواپیما اصابت کرده به دلیل سقوط هواپیما تلخ کام شدیم. ما در بالاترین حد آماده باش بودیم زیرا تهدید متقابل ما هوایی و موشکی بود و پدافندها در این زمینه قلب این عکس‌العمل را نشان می‌دادند. آنها باید جنگ را ادامه می‌دادند. ما سامانه‌ها را گسترش داده بودیم تا از منافع ملت دفاع کنیم و اجازه ندهیم آتش دشمن بر سر مردم یا منافع آنها ببارد. نباید اجازه می‌دادیم دشمن به این سرزمین تعرض کند. همه آماده بودند.

فرمانده کل سپاه پاسداران همچنین در میان غوغا گاهی خبرهای متفاوتی می‌رسید. به سامانه های ما خبر پرواز تعدادی کروز را داده بودند. بچه‌های ما که کنار سامانه بودند خود را برای انهدام موشک یا هواپیمای دشمن آماده کرده بودند، چون کروز به لحاظ سرعت اساساً هواپیمای بدون سرنشین بزرگی است که با مختصات هواپیمای با سرنشین حرکت می‌کند و فقط خلبان ندارد و در ارتفاع پایین پرواز می‌کند. برادر ما در بالاترین حد آمادگی قرار داشت و چون به او خبر پرواز کروزها را داده بودند و برای لحظاتی ارتباطش با اس او سی قطع شده بود که خبر کروزها را بشنود با همان تصور وقتی این هواپیما پرواز می‌کرد روی صفحه رادار به یقین رسیده بود که این یک تهدید جدی است، موقعیت پرواز هواپیما نسبت به سامانه به‌گونه‌ای بود که هدف نزدیک‌شونده تلقی می‌شد.

سلامی ادامه داد: معمولا وقتی هواپیماها هم‌ راستا با سامانه‌ها و رادارها قرار می‌گیرند، سطوح مقطع راداری آنها کوچک می‌شود. اگر عمود بر مسیر رادار قرار بگیرند به دلیل اینکه بدنه هواپیما در معرض امواج قرار می‌گیرد بزرگتر نشان داده می‌شود و قابلیت تفکیک بیشتر است. این فضا، فضای جنگی است. به فرد این خبر رسیده و او با محاسبه این مطلب که دقیقا یک کروز است اقدام به شلیک می‌کند و تصور می‌کند که کروز را منهدم کرده است. برادران ما از همزمانی شلیک و سقوط هواپیما مشکوک شده بودند. خدا گواه است ما خودمان منشاء ایجاد این فرضیه شده‌ایم که ممکن است موشک ما اصابت کرده باشد و این فقط به دلیل همزمانی بود و اگر ما خود مبدأ شکل‌گیری این فرضیه بودیم هیچ کس نمی‌توانست متوجه شود.

وی خاطرنشان کرد: ما هیچ چیز را دست نزدیم. نه جابه‌جایی قطعات هواپیما و بر هم زدن صحنه و نه جابه‌جایی سامانه و نه گراف‌های راداری صورت نگرفت. سردار حاجی‌زاده در منطقه بود و منتظر عکس‌العمل و کل صحنه را از خلیج فارس تا آنجا رصد می‌کردیم که اگر اتفاقی بیفتد، زمین، دریا و هوا فعال شود. به ما خبری رسید که به این پدیده مشکوک هستیم . به برادران‌مان گفتیم بیشتر بررسی کنید تردید جدی وجود داشت.

سلامی ادامه داد: تصور این بود که چون هواپیما در ابتدای حرکت و پر از سوخت بوده اگر موشک پدافندی به آن بخورد منفجر و مشتعل می‌شود. در حالی که تصاور نشان می‌داد موتور و بال آتش گرفته و آرام در حال سقوط کرد. کسی تصور نمی‌کرد موشکی به هواپیما اصابت کرده باشد. برادران ما که این شلیک را انجام می‌دهند، نه براساس معاینه چشمی، بلکه براساس صفحات رادار و دید الکترونیک قضایا را تحلیل می‌کنند وقتی به هدف می‌خورد تصورش این است که کروز است. ما بررسی‌های بیشتری انجام دادیم و احتمال اثبات این فرضیه بیشتر می‌شد اما واقعا تا غروب چهارشنبه هرگز به اطمینان نرسیدیم ولی احساس می‌کردیم این فرضیه غلبه پیدا می‌کند.

فرمانده کل سپاه پاسداران اضافه کرد: ستاد کل نیروهای مسلح تیمی از متخصصین را صورت‌بندی کرد. ما متخصصین خود را در اختیارشان قرار دادیم و آنها ماجرا را از همه زوایا از جمله شاهدان عینی، اپراتورهای سامانه و حضور میدانی در نقطه سقوط و مشاهده همه قطعات بررسی کردند. ما حتی این کار را هم نکردیم که قطعات را برای تست به آزمایشگاه ببریم و نتیجه بگیریم که آیا مواد منفجره وجود دارد و یا ترکشی از جنس سامانه است. این بررسی‌ها هفته‌ها طول می‌کشید. در جهان هواپیماها که سقوط می‌کنند هفته‌ها و گاهی ماه‌ها، سال‌ها و گاهی تا ابد نتایج طول می‌شد تا اعلام کنند حتی جعبه سیاه هم بازخوانی نشد یعنی اگر می‌خواستیم همه چیز را بررسی کنیم شاید هفته‌ها به طول می‌انجامید.

وی یادآور شد: ما در عرض یکی دو روز به اتقان رسیدیم و فضا را برای بررسی کامل نبستیم. خودمان به اثبات مساله کمک کردیم چون حادثه بزرگی بود تا بالاخره تیم کارشناسی به نتیجه رسید در اثر خطاهایی که صورت گرفته هواپیما سقوط کرده و شروع به تنظیم بیانیه و اطلاع‌رسانی برای مردم کردیم. در حالی که فرمانده ما در جنگ بود و ما در این میدان قرار داشتیم و همین الان هم معرکه را پایان یافته تلقی نکردیم.

سلامی با بیان اینکه ما در جنگ با آمریکا بوده و هستیم، گفت: ما سرباز ملت و فدایی مردم هستیم. خدای بزرگ را به شاهد می‌گیرم دوست داشتم داخل هواپیما باشم و با آنها سقوط کنم و بسوزم و شاهد این ماجرای غم‌انگیز نباشم. ما عادت کردیم فدای ملت شویم. یکبار سپاه کاملا شهید است. من جان فرزندانم را با این حرف معاوضه می‌کنم که آرزویی در بین من و برادرانم نیست جز اینکه روزی به پای آرزوهای ملت، رفاه، پیشرفت و امنیت آنها تکه تکه و قربانی شویم. فرمانده ما که رفیق صمیمی هم بوده‌ایم چیزی جز این  آرزویش نبود.

فرمانده کل سپاه پاسداران اضافه کرد: اینها خانواده ما، بچه‌های ما، مادران و پدران و برادران ما بودند. من هیچ وقت در طول عمرم اینقدر شرمنده نبودم. ممکن است که خطا کرده باشیم که کردیم و تعدادی از هموطنان به خاطر خطای ما شهید شدند. اما غیرعمد بوده، عذرخواهی می‌کنیم و جبران می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم یک نفر از مردم ما آسیب ببیند. ممکن و استوار می‌ایستیم ولی زانو نمی‌زنیم. تا ما هستیم حتی اگر همه قدرت‌ها هم با یکدیگر متحد شوند اجازه نمی‌دهیم تار مویی از سر شما و مردم کم شود.

تعدادی از نمایندگان در واکنش به این سخنان سردار سلامی الله‌اکبر و احسنت گفتند.

وی همچنین یادآور شد: بخدا در یک هفته و شاید 10 روز تلویزیون ندیدیم که بفهمیم چه اتفاقی می‌افتد. در عین حالی که حادثه را مدیریت می‌کردیم به فکر این بودیم چطور دوباره اگر اتفاق افتاد عمل کنیم. از هیچ چیز نگران نباشید، فرمول همه چیز را به دست آوردیم و سربلندیم اگرچه اشتباه کردیم. خداوند، ملت ایران و خانواده‌های این عزیزان ما را ببخشند. ما برای این حادثه مصمم‌تر شدیم که به هر شکل ممکن جبران کنیم.

سلامی با بیان اینکه ممکن است این تصور ایجاد شود که می‌خواهم حادثه بعدی را در این حماسه بزرگ ادغام کنم، افزود: من اکراه دارم بگویم که چه اتفاقی افتاده است.

وی در ادامه تاکید کرد: داستان رجزخوانی آمریکا برای ایران تمام شده است. ایران بلند شده و سر برافراشته است. امروز همه جهان قدرت ایران را باور دارد. نگاه کنید این کشورهای مرتجع منطقه این سعودی‌ها چه نگاهی دارند و اروپایی‌ها چگونه به ماجرا نگاه می‌کنند. هر وقتی یک قدرت بزرگ در مقابل عملی به این بزرگی در بی عملی ماند، این یعنی قدرت شما فوق تصور است.

فرمانده کل سپاه پاسداران درباره نحوه اطلاع‌رسانی سقوط هواپیمای اوکراینی یادآور شد: چون هواپیمای کشوری به دلیل حیطه‌بندی‌هایی که وجود دارد در جریان مسائل ما نبودند ممکن است در اطلاع‌رسانی صحبت‌هایی کرده باشند اما آنها مطلع نبودند. به خدا آنها آدم‌های صادقی بودند و این نظام بهترین نظام است.

وی ادامه داد: ببینید در کجای دنیا یک نیروی نظامی خودش تلاش می‌کند حقیقت را ثابت کند و آن را کتمان نمی‌کند. این که دنیا فرضیه می‌سازد، همیشه بوده است. ما که از ترس این کار را نکردیم. ترسی وجود ندارد. هنوز هم می‌گویم ما در اثنای جنگیم، ولی نمی‌گویم این اتفاق قابل توجیه است. این اشتباه در یک نقطه رخ داده و ما وقتی اطلاع پیدا کردیم اطلاع‌رسانی کردیم.

سلامی با تاکید بر اینکه حاضریم هر تصمیمی هر چه که باشد بپذیریم، افزود: ما تسلیم اراده ملت عزیز و بزرگوار ایران هستیم. ما بیش از همه ناراحتیم چون مسئولیت داریم و هیچ وقت فکر نمی‌کردیم روزی توسط ما به مردم‌مان آسیب وارد شود.

فرمانده کل سپاه پاسداران با عرض تسلیت به ملت ایران، رهبر انقلاب و خانواده قربانیان هواپیمای اوکراینی تاکید کرد: ما این عزیزان را خانواده‌های خود می‌دانیم و بسیار برایمان شریف، عزیز و گرامی هستند. از روزی که اسامی آنها به دست‌مان رسید، سپاه همه استان‌ها را بسیج کردیم تا فرماندهان به اتفاق مسئولین و معتمدین محلی به آنها سر بزنند و از آنها دلجویی کنند.

سلامی در پایان تصریح کرد: ما تلاش می‌کنیم که در شأن شهدا تشییع پیکر این عزیزان صورت گیرد؛ چراکه این عزیزان نمادهای شعائر ما هستند و باید مورد احترام و تکریم ما قرار بگیرند.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین