|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۴
کد خبر: ۲۸۱۱۴۴
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۲
عطافر "پیرچشمی" را دومین مشکل سالمندان معرفی کرد و افزود: افراد در دوران پیری نمی‌توانند سوزن را نخ کنند و یا هنگام خواندن روزنامه زود خسته یا دچار سردرد می‌شوند، در حالی تابلوها و چیزهایی که دور هستند به را راحتی می‌بینند؛ این حالت پیرچشمی است.
 یک کارشناس ارشد مرکز بهداشت گفت: با افزایش سن، تغییراتی در تمام قسمت‌های بدن به وجود می‌آید که اگرچه این تغییرات طبیعی هستند، اما ممکن است منجر به بروز بیماری شوند.

مرضیه عطافر در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص مشکلات شایع بینایی در سالمندان اظهار کرد: آشنایی با این تغییرات و آموزش نحوه برخورد صحیح با آن‌ها می‌تواند بسیاری از تغییرات خصوصاً تغییرات در چشم سالمندان را کنترل و یا به تعویق انداخته و سلامتی آن‌ها را حفظ کند.

این کارشناس ارشد مرکز بهداشت شماره یک اصفهان یکی از شایع‌ترین مشکلات چشم در دوران سالمندی را دیر عادت کردن چشم‌ها به تاریکی اعلام کرد و گفت: زمانی که در شب وارد اتاقی می‌شویم و چراغ خاموش است، مدتی طول می‌کشد که چشم به تاریکی عادت کند تا بتوانیم اشیای داخل اتاق را ببینیم و کلید برق را پیدا کنیم، با افزایش سن، چشم‌ها دیرتر به تاریکی عادت می‌کنند، بنابراین سالمندان باید توجه کنند که هنگام ورود به اتاق تاریک یا هنگام بیرون رفتن در شب عجله نکنند و ابتدا محیط را روشن کنند. این امر می‌تواند از افتادن و بروز شکستگی پیشگیری کند.

عطافر "پیرچشمی" را دومین مشکل سالمندان معرفی کرد و افزود: افراد در دوران پیری نمی‌توانند سوزن را نخ کنند و یا هنگام خواندن روزنامه زود خسته یا دچار سردرد می‌شوند، در حالی تابلوها و چیزهایی که دور هستند به را راحتی می‌بینند؛ این حالت پیرچشمی است.

وی تصریح کرد: پیرچشمی با افزایش سن به وجود می‌آید و اجسام نزدیک خوب دیده نمی‌شوند. مشکل به‌راحتی با مراجعه به پزشک و تهیه عینک مناسب برطرف می‌شود و نباید باکم توجهی به کاهش بینایی، خود را از مطالعه راحت و انجام کارهای روزانه محروم کنید.

این کارشناس بهداشت توصیه کرد: افراد سالمند باید مطالعه و کارهای چشمی را در نور کافی انجام دهند تا از خستگی و ابتلا به برخی بیماری‌های چشم در امان باشند.

عطافر "آب‌مروارید" و "عفونت‌های چشمی" را از بیماری‌های شایع چشم در دوران سالمندی نام برد و گفت: در بیماری آب‌مروارید، عدسی چشم به تدریج کدر می‌شود و دید کاهش می‌یابد. با یک عمل جراحی سرپایی و جای گذاری عدسی داخل چشمی می‌توان این مشکل را برطرف کرد. عفونت‌های چشمی نیز در سالمندان شایع است، زیرا چشم در مقابل آلودگی بسیار حساس است.

وی با تأکید بر اینکه عفونت‌های چشم با رعایت بهداشت و درمان دارویی با تجویز پزشک بهبود می‌یابد، خاطرنشان کرد: اگر به علت عفونت‌های چشمی، قطره یا پماد چشمی تجویز شده است، حتماً بهداشت استفاده از قطره چشمی را رعایت کنید.

عطافر توضیح داد: قبل از باز کردن در قطره چشمی یا پماد چشمی، دست‌های خودر را با آب و صابون بشویید، اگر فرد دیگری برای شما قطره را می‌چکاند، از او بخواهید که دست‌هایش را با آب و صابون بشوید. بعد از باز کردن در قطره یا پماد، آن را طوری روی زمین بگذارید که لبه آن زمین تماس نداشته باشد.  دقت کنید که نوک قطره یا لوله پماد با چشم تماس پیدا نکند. قطره و پمادهای چشمی را سر ساعت مصرف کنید تا عفونت درمان شود. هر قطره یا پماد چشمی مخصوص یک نفر است از قطره و پماد چشمی فرد دیگر به‌هیچ‌وجه استفاده نکنید و از نگهداری طولانی‌مدت قطره‌ها و پمادهای چشمی و استفاده مجدد از آن‌ها خودداری کنید.

وی در توضیح توصیه‌های خود مراقبتی برای داشتن چشم‌هایی سالم در دوران پیری گفت: در صورت بروز هر نوع ناراحتی در دیدن، مانند تار شدن دید، دیدن جرقه‌های نورانی، کج‌ومعوج دیدن خطوط صاف، درد و قرمزی چشم و ... به پزشک مراجعه کنید. حتی اگر مشکل ندارید معاینات دوره‌ای چشم‌پزشکی را انجام دهید این معاینات به تشخیص به‌موقع و پیشگیری از بسیاری بیماری‌هایی چشمی کمک می‌کند.

این کارشناس بهداشت اضافه کرد: در هوای آفتابی برای محافظت از چشم‌ها از عینک آفتابی استفاده کنید، اگر در خانواده سابقه بیماری آب‌سیاه وجود دارد لازم است که در میان‌سالی برای معاینات دوره‌ای مراجعه کنید. کنترل فشارخون و قند خون فراموش نشود، زیرا عدم‌تشخیص و درمان به‌موقع آن‌ها می‌تواند عوارض چشمی شدیدی را به وجود بیاورد بیماران دیابتی ضروری است که حداقل سالی یک‌بار توسط متخصص شبکیه ویزیت شوند.

عطافر مصرف سبزی و میوه‌های حاوی ویتامین آ را توصیه کرد و گفت: هویج، گوجه‌فرنگی و نارنگی، اسفناج، انبه، کدوحلوایی، کلم برو کلی، فلفل دلمه‌ای، زردآلو را فراموش نکنید. مصرف سبزی‌ها و میوه‌های رنگی در سلامت شبکیه چشم سالمندان تأثیر ثابت‌شده دارد. همچنین سیگار کشیدن و در معرض دود سیگار خطر ابتلا به آب‌مروارید، ناخنک چشم، فرسودگی شبکیه و خشکی چشم را بیشتر می‌کند.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین