|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۶
کد خبر: ۲۷۹۳۲۶
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۰
دبیرکل حزب‌الله لبنان با تاکید بر اینکه امام (ره) به حمایت از فلسطین و آزادی خاک آن و همچنین محو شدن کامل اسرائیل اعتقاد داشتند، گفت: با توجه به اینکه مصر کمپ دیوید را امضا کرد و از نبرد با اسرائیل خارج شد، شاهد هستیم که جمهوری اسلامی ایران وارد شده و پیروزی انقلاب اسلامی موازنه قدرتی را در منطقه ایجاد کرد.
  دبیرکل حزب‌الله لبنان با تاکید بر اینکه امام (ره) به حمایت از فلسطین و آزادی خاک آن و همچنین محو شدن کامل اسرائیل اعتقاد داشتند، گفت: با توجه به اینکه مصر کمپ دیوید را امضا کرد و از نبرد با اسرائیل خارج شد، شاهد هستیم که جمهوری اسلامی ایران وارد شده و پیروزی انقلاب اسلامی موازنه قدرتی را در منطقه ایجاد کرد.

به گزارش ایسنا، سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان در گفت‌وگوی اختصاصی با دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری که بخش اول آن امشب از تلویزیون پخش شد، در پاسخ به این سوال که یکی از ابعاد مهم انقلاب اسلامی تاثیرات بین‌المللی و منطقه‌ای آن بوده است و در آن شرایط چه تغییرات و تحولات مهمی در منطقه رخ داد، گفت: اگر به گذشته بازگردیم و تحولات را رصد کنیم در می‌یابیم که اندکی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در منطقه حادثه مهمی رخ داد و آن حادثه خروج جمهوری عربی مصر از نبرد کشورهای عربی با اسرائیل و امضا معاهده کمپ دیوید بود.

وی تصریح کرد: به دلیل نقش مهم و موثر مصر این اتفاق می‌توانست تاثیرات بسیار خطرناکی در منطقه و در نبرد با اسرائیل در مورد مساله فلسطین و آینده فلسطین داشته باشد. در وهله اول اینگونه به نظر می‌رسید که نبرد به نفع اسرائیل پیش می‌رود زیرا در آن زمان اتحاد جماهیر شوروی و اردوگاه غربی به رهبری آمریکا وجود داشت. در واقع در منطقه ما شکافی به وجود آمده بود، شکافی که کشورهای مرتبط با بلوک شرق و غرب را از یکدیگر جدا می‌کرد. به نوعی در آن زمان جنگ سرد به طور اساسی در منطقه حاکم شده بود.

دبیرکل حزب‌الله لبنان همچنین بیان کرد: لبنان با مشکلات داخلی مواجه بود. دشمن اسرائیلی یک سال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بخش‌هایی از فلسطین را اشغال کرده و یک نوار مرزی ایجاد کرد و ما با یک مشکل جدی به نام اشغالگری اسرائیل و تجاوزهای آن مواجه بودیم. جنگنده‌های اسرائیل جنوب لبنان را بمباران می‌کردند و عملیات‌های ربایش هم به بدترین شکل ادامه داشت. این اتفاقات در بین سال‌های 1977 تا 1979 میلادی به وقوع پیوست.

وی ادامه داد: اسرائیلی‌ها به عملیات‌های فلسطینی‌ها معترض بودند در واقع این مساله برایشان یک بهانه بود چراکه سلسله تجاوزهای اسرائیل از سال 1948 آغاز شده بود. همچنین مقاومت فلسطین در اواخر دهه 60 و اوایل دهه 70 به ویژه پس از حوادث اردن کار خود را آغاز کرد. خروج مصر با  امضای کمپ دیوید تحمیل یک فرایند سیاسی تحقیرآمیز بر فلسطین و جهان عرب و ضعف حکمرانان کشورهای عربی موجب ناامیدی و نگرانی نسبت به آینده شده بود اما پیروزی انقلاب اسلامی امیدهای از دست رفته در منطقه و به ویژه فلسطین و لبنان را زنده کرد. امام (ره) نیز به حمایت از ملت فلسطین و آزادی خاک این سرزمین و همچنین محو شدن اسرائیل اعتقاد داشتند. این اتفاق نقطه آغاز نهضت اسلامی بود و امام شعارهای متعددی را در عرصه‌های گوناگون از قبیل وحدت اسلامی، مقابله با آمریکا، ثبات و پایداری و اطمینان ملت‌ها به پروردگار خود را مطرح و بر آنها تاکید داشتند.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا خاطره ای از آن زمان دارید که با فضای عمومی ایجاد شده توسط انقلاب اسلامی و روحی که امام در منطقه دمید و مقاومت احیا شد، گفت: در این خصوص باید به واقعه آزادسازی خرمشهر در ایران بپردازیم. پس از آن زمان اسرائیل تصمیم حمله به لبنان گرفت و این اقدام خود بی ارتباط با پیروزی‌ها در ایران نبود. در واقع اسرائیل وارد جنوب لبنان و بیروت شد. در آن زمان گروهی از علما، برادران و مجاهدان تصمیم به تشکیل جهاد اسلامی مقاومت به دنبال حمله اسرائیلی‌ها گرفتند. اسرائیل البته وارد تمام لبنان نشده بود و فقط وارد حدود 40 درصد مساحت کشور شده بود. 100 هزار نظامی اسرائیلی وارد لبنان شدند، آنها نیروهای چندملیتی آمریکایی، فرانسوی، انگلیسی و ایتالیایی را به بهانه حفظ صلح با خود داشتند. وضعیت در آن زمان بسیار بد بود. پس از آن بود که گروه‌های مقاومت تصمیم به یک گروه منسجم گرفتند که پس از مدت کوتاهی حزب‌الله نامگذاری شد. تشکیل این جبهه با تصمیم امام (ره) مبنی بر اعزام نیروهای سپاه به سوریه و لبنان به منظور مقابله با تجاوزگری‌های اسرائیل همراه شد. در ابتدا قصد و نیت این بود که در کنار گروه‌های مقاومت بجنگند اما نیاز به وجود عملیات مقاومتی هم احساس می‌شد. در آن زمان امام (ره) ماموریت ارائه کمک و آموزش‌های نظامی به جوانان لبنانی را جایگزین موارد نظامی مستقیم توسط سپاه کرد تا آنجا که خود جوانان لبنانی بتوانند با اشغالگران مبارزه کنند.

وی ادامه داد: بنابراین مقرر شد تا گروه‌های بزرگ و وسیع تشکیل شود. 9 نفر به نمایندگی از برادران مقاومت از جمله شهید سیدعباس موسوی برای پیگیری این مساله مهم انتخاب شد. تبعاً من جزو این افراد نبودم چون سن و سال کمی داشتم. این افراد شرح حالی از اوضاع منطقه را خدمت امام (ره) ارائه کردند و پرسیدند که تکلیفشان چیست؟ امام (ره) هم تاکید کردند تکلیف شما مقاومت و ایستادن در برابر دشمن با تمام توان است حتی اگر تعدادتان کم باشد. امام (ره) تاکید کردند که توکلتان به خدا باشد. من پیروزی را می‌بینم. بنابراین جلسه‌ای که در آن برادران ما خدمت امام (ره) رسیدند در واقع سنگ بنای حزب‌الله در لبنان بنا نهاده شد. در آن زمان برادران ما به امام (ره) گفتند ما به ولایت و رهبری شما ایمان داریم اما در هر صورت مشغله شما زیاد است و نمی‌توانیم به طور مداوم درخصوص قضایای مختلف مزاحم شما شویم. نماینده‌ای را به ما معرفی کنید. ایشان هم امام خامنه‌ای را که در آن زمان رئیس‌جمهور بودند را معرفی کردند و گفتند ایشان نماینده من هستند و از همان زمان بود که روابط حزب‌الله با مقام معظم رهبری ایجاد شد و همواره با ایشان در ارتباط بودیم.

سیدحسن نصرالله یادآور شد: اولین تجربه عملیات استشهادی در لبنان رخ داد و برادران ما تصاویر وصیت‌نامه شهادت‌طلبانی که عملیات استشهادی بزرگی را انجام داده بود، پیش از انتشار در رسانه‌ها ارسال کردند. این تصاویر برای امام (ره) نمایش داده شد و ایشان درباره آنها گفتند این افراد جوانان ما هستند. اهل عرفان و حقیقت هستند و امام (ره) به شدت تحت تاثیر وصیت‌نامه‌ها قرار گرفتند.

دبیرکل حزب‌الله لبنان ادامه داد: حدود یک یا دو ماه پیش از وفات امام (ره) من به عنوان عضو شورای حزب‌الله و مسئول اجرایی به ایران رفتم و با مقام معظم رهبری و مرحوم هاشمی و همچنین سایر مسئولان دیدار کردم و گفتم که می‌خواهم با امام (ره) دیداری داشته باشم و آنها پاسخ دادند که ایشان در بستر بیماری هستند و با کسی ملاقات نمی‌کنند. در آن زمان از طریق یکی از دوستان در بیت امام این موضوع را با سیداحمد در میان گذاشتم و روز دوم به من اطلاع دادند که آماده ملاقات شوم و زمانی که به دیدار امام رفتم هیچ‌کس آنجا نبود. حتی سیداحمد هم آنجا نبود. مسئولان وزارت خارجه و سپاه هم که معمولا در ملاقات‌ها حضور دارند نبودند. بنده با امام (ره) صحبت کردم و نامه‌ام را به ایشان دادم و امام (ره) در مورد پاسخ به مسائل و تحولات لبنان لبخندی زده و گفتند به تمام برادران بگو نگران نباشند. ما همیشه در کنار شما هستیم. این آخرین دیدار من با امام (ره) بود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین