به گزارش فارس، «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در شرایطی که به شکست انتخاباتی نزدیکتر شده سفرش به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد را لغو کرد.
دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی اعلام کرد با توجه به نتایج انتخابات، نتانیاهو هفته آینده برای شرکت در نشست مجمع عمومی به نیویورک سفر نخواهد کرد.
از سال ۲۰۱۰ این نخستین بار است که نتانیاهو در نشست مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی نمیکند.
روند أخذ رأی در بیستودومین انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی سهشنبهشب پایان یافت و کل آراء صبح امروز به طور کامل شمارش شده است. برای نخستین بار تا شمارش ۵۶ درصد آراء، ائتلاف آبی-سفید از لیکود پیش افتاده است.
نتایج رسمی هنوز اعلام نشده اما آنچه اعلام شده، نشان دهنده رقابت بسیار نزدیک حزب «لیکود» و «کاخُل لاوان» (آبی-سفید) به رهبری بنیامین نتانیاهو و بنی گانتز است.
تا الان هیچ کدام از دو جبهه رقیب، کار را به سود خود یکسره نکردهاند. کمیته مرکزی انتخابات، میزان مشارکت را حدود ۶۳.۷ درصد اعلام کرده که در مقایسه با انتخابات قبلی در ماه آوریل (فروردین) ۲.۴ درصد رشد داشته است.
نتایج غیررسمی تا شمارش ۹۱.۴ درصد آراء نشان داده که حزب لیکود و ائتلاف آبی.سفید هر کدام تاکنون ۳۲ کرسی به دست آوردهاند و لیست مشترک عربی (القائمة المشترکة) ۱۲ کرسی، شاس ۹ کرسی، اسرائیل بیتنو ۹ کرسی، یهدوت هتورات ۸ کرسی، «راست جدید» (شاکد و بنت) ۷ کرسی، حزب کار (هااَوُداه) ۶ کرسی و ائتلاف اتحاد دموکراتیک (هماخانه هدموکراتی) ۵ کرسی و «عوتسماه یهودیت» هم حد نصاب را نیاورده است.
بنابراین، جبهه راست و حریدیها تا الان ۵۶ کرسی و جبهه چپ ۵۵ کرسی به دست آوردهاند و در چنین شرایطی آویگدور لیبرمن که ۹ کرسی (تا ۹۲ درصد شمارش) به دست آورده، تعیین کننده شده است. البته لیست عربی هم کرسیهای متعددی در اختیار دارد که میتواند تعیینکننده باشد اما هم نتانیاهو و هم لیبرمن اعلام کردهاند که محال است با احزاب عربی، ائتلاف کنند و دولت تشکیل بدهند. هنوز این نتایج غیررسمی است و حدود هشت درصد آراء باقیمانده که شمارش شده و هنوز اعلام نشده، این آمار را تقریبا تغییر خواهد داد. اما آنچه روشن است این است که اکنون لیبرمن است که باید تصمیم بگیرد که با چپ ائتلاف میکند یا راست و کدام یک از این دو، شروط لیبرمن را میپذیرند.
رقبای انتخاباتی برای تشکیل دولت باید ۶۱ کرسی از ۱۲۰ کرسی پارلمان که نصف به علاوه یک هست، از آن خود کنند.
طبق آخرین تحلیلها، گفته میشود شخص بنیامین نتانیاهو تا حدودی به شکست نزدیک شده هر چند حزب لیکود در صورتی که نتانیاهو را از گزینههای نخستوزیری کنار بگذارد، هنوز بخت زیادی برای تشکیل دولت دارد.
چنین نتیجهای کار را برای شخص نتانیاهو که رهبری حزب لیکود را بر عهده دارد، بسیار سخت کرده است زیرا ناچار است برای کسب نصف بهعلاوه یک تن به شروط دیگر احزاب بدهد و همین نکته، بخت او را و نه بخت لیکود را کاهش داده است. البته چنین نتیجهای همچنین کار را برای بنیگانتز نیز دشوار کرده و کار او شاید از نتانیاهو سختتر باشد.
لیبرمن که پیشتر بر تشکیل دولت وحدت ملی و لیبرال تأکید کرده بود، صبح امروز چهارشنبه پس از روشن شدن نتیجه غیررسمی مقابل منزلش در شهرک «نوکدیم» گفت: تا اینجا یک کرسی اختلاف است و این چیزی را تغییر نمیدهد. پس یک گزینه بیشتر نمیماند و آن دولت وحدت ملی است. من فکر میکنم که صحنه کاملا روشن شده است. نتیجه هم روشن است. همه آنچه ما در طول روند انتخاباتی گفتیم، محقق شد. باز هم اعلام میکنیم که ما جز دولت وحدت ملی-لیبرال گزینهای نداریم. با احزاب عربی ائتلاف نمیکنیم. این امر، مردود است. بنابراین نباید وقت را تلف کرد.
از آنجا که لیبرمن در تشکیل دولت وحدت ملی با نتانیاهو، وحدت نظر ندارد، از سویی دیگر او امروز اعلام کرد که موضع واضحی هم از بنیگانتز (رقیب نتانیاهو) ندیده است. او گفت: «از سخنرانی بنی گانتز خیلی ناامید شدم. حرفهای واضحی نشنیدم. امکان تشکیل دولتی را که تعهد روشن و از پیش تعییننشدهای نداشته باشد، بررسی نمیکنیم؛ تعهداتی در موضوعهایی مثل قانون سربازی برای حریدیها، برنامه آموزش غیرروشمند برای حریدیها و لغو بسته شدن مراکز تجاری در روز سهشنبه».
با این حال، تحلیلها نشان میدهد که جبهه راستگرایان بخت بیشتری برای تشکیل دولت دارند. عزمی بشاره، نماینده عرب سابق کنسیت که اکنون در قطر است، در توییتی نوشت: شاید نتانیاهو شخصاً انتخابات را ببازد اما جبهه راستگرا هنوز اکثریت را دارد و تعجب میکنم که برخی لیبرمن را وسط قرار میدهند. اگر آبی.سفید مأمور تشکیل دولت شود تلاش خواهد کرد که با لیکود دولت وحدت ملی تشکیل بدهد اما بدون شخص نتانیاهو و این اولویت نخست این ائتلاف است.
با این حال، باید این نکته را در نظر گرفت که شخص لیبرمن نیز از راستگراها قلمداد میشود و در صورتی که او با لیکود به توافق برسد، باز هم چپگراها در اقلیت محض قرار خواهند گرفت. حزب تحت ریاست آویگدور لیبرمن که وزیر جنگ سابق است، ۹ تا ۱۰ کرسی به دست آورده و تصمیم اوست که سرنوشت کابینه و دولت جدید را مشخص خواهد کرد. باید دید اختلافات اساسی او با نتانیاهو حل میشود یا اینکه سرنوشت دیگری در انتظار انتخابات است.