|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۳
کد خبر: ۲۷۸۸۷۴
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۶:۲۰
«روزها پس از اخراج جان بولتون، ترامپ منتظر دستور عربستان سعودی برای انجام اقدام علیه ایران است».
  «روزها پس از اخراج جان بولتون، ترامپ منتظر دستور عربستان سعودی برای انجام اقدام علیه ایران است».

به گزارش ایسنا، نشریه "ونیتی فر" طی مطلب ذیل، به بررسی اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا پرداخته که گفته منتظر دستور عربستان است تا درخصوص رویکرد بعدی خود تصمیم بگیرد: «با برکناری جان بولتون، عنوان مشاور امنیت ملی آمریکا عملا به چارلز کوپرمن تعلق دارد؛ او در حال حاضر مسئولیت گرداندن این پست را تا زمانی که ترامپ "سپر بلای" جدیدی پیدا کند، عهده‌دار است. هنوز مشخص نیست هدایت‌کننده ترامپ در سیاست خارجه چه کسی است؛ آن‌ هم پس از حملات پهپادی به تاسیسات نفتی عربستان، که دولت آمریکا تقصیر را گردن ایران انداخته است. ترامپ در حساب توئیتری خود گفته منتظر سعودی‌هاست تا به او بگویند چه کار کند. عصر یکشنبه او در حساب توئیتری‌اش نوشت: "تاسیسات نفتی عربستان هدف حمله قرار گرفت، دلیلی وجود دارد که باور کنیم عامل این حمله را می‌شناسیم، آماده و مجهز هستیم، اما منتظر پادشاهی عربستانیم تا آنها بگویند از نظر آنها مقصر کیست و ما تحت چه شرایطی عمل کنیم"!

بولتون مطمئنا با دیدن اینکه رئیس سابقش، قوای ریاست جمهوری را به محمد بن سلمان برون‌سپاری کرده، دیوانه‌ می‌شود. با این حال، تصور اینکه او در حال تجربه نوعی حس "فومو" (ترس بیرون ماندن) حاد است، دور از ذهن نیست. هر چه باشد، او برای سال‌ها آرزومند جنگ با ایران بوده است -به طور مثال اظهارات او در مقاله "برای متوقف کردن بمب ایران، ایران را بمباران کنید" در نشریه نیویورک‌تایمز. با این حال، ترامپ اکثر اوقات از دخالت کشورهای دیگر در امورش دوری کرده است. واقعیت امر این است که خون‌خواهی بولتون، به طور واضحی از عوامل تصمیم این ماه ترامپ در بیرون انداختن او از کاخ سفید به شمار می‌رود. طبق گزارش چند روز پیش پایگاه خبری اکسیوس، گفته‌ها حاکی از آن است که پس از پیشنهاد ترامپ به عقب نشستن از استراتژی "فشار حداکثری" علیه ایران، بولتون طرح استعفایش را ارائه داد (محض اطلاع، بولتون و نزدیکانش برخی اوقات مظنون به افشای اخباری بودند که چهره ترامپ را بد نشان دهند؛ تلاش‌های او در کشاندن طالبان به کمپ دیوید [برای مذاکره] از این جمله‌اند). حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، از خروج جان بولتون استقبال کرد و خواستار آن شد که آمریکا بداند "جنگ‌طلبی و جنگ‌طلبان، به نفع آن‌ها نیستند".

حال چه چیزی از ستیزه‌گرایی ناگهانی ترامپ پس از رفتن بولتون برداشت می‌شود؟ ممکن است ترامپ برای ارتقای قدرت چانه‌زنی خود در حال لاف زدن باشد، یا سعودی‌ها در حال دست‌مایه قرار دادن او باشند. نیروهای حوثی در یمن، مسئولیت حملات اخیر [به تاسیسات نفتی عربستان] را برعهده گرفته‌اند؛ گرچه مقامات دولت آمریکا می‌گویند پهپادها از سوی شمال و شمال غربی حمله‌ کرده‌اند و این حمله نمی‌تواند توسط حوثی‌ها بدون کمک نظامی پیشرفته انجام گرفته باشد؛ مایک پامپئو، وزیر خارجه، در بیان این کمک به ایران اشاره کرده است؛ اگرچه مقامات ایران هرگونه مسئولیت این حمله را –به عنوان تلافی تحریم‌های آمریکا علیه فروش نفتی- رد کرده‌اند.»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین