کد خبر: ۲۷۸۳۹۱
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۵
آن‌ها همچنین از قول مسئولان دبیرستان می‌گویند هنوز برگزاری کلاس‌ها در سال تحصیلی جاری قطعی نشده و اگر تعداد ثبت نام کنندگان به حدنصاب نرسد، کلاس‌ها امسال تشکیل نشده و فعالیت دبیرستان از سال آینده آغاز خواهد شد.
 حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان پنجم شهریور ماه ۹۸ در جمع فعالان فرهنگی سیاسی دانشگاه‌های کشور در مشهد سخنان متفاوتی بر زبان راند که پیش از آن از زبان او و همفکرانش کمتر شنیده شده بود.

پناهیان با بیان اینکه جهاد با مال بر جهاد با جان مقدم است، گفت: پرطرفدارترین رشته در میان صهیونیست‌ها اقتصاد است، ولی ما بیشتر سراغ فناوری‌ها می‌رویم.

تاکید این فعال اصولگرا بر «اقتصاد» بر تا جایی پیش رفت که حتی گفت: مردم باید عرضه داشته باشند پول‌ها را جمع کنند تا به جیب صهیونیست‌ها نرود.

اخیرا نشانه‌هایی از فعالیت‌های پناهیان یافت شده که گویا خود او نیز به سمت امور اقتصادی، متفاوت از آنچه همفکران او به زبان می‌آورند، روی آورده است. اما ماجرا چیست؟

مدرسه علمیه دارالحکمه
مدرسه علمیه شهید آیت الله اشرفی اصفهانی یا دارالحکمه از سال ۹۲ افتتاح شده و زیر نظر علیرضا پناهیان فعالیت دارد و طلبه می‌پذیرد. پناهیان در سال‌های اخیر بار‌ها و بار‌ها از نظام آموزشی کشور چه در مدرسه، چه در دانشگاه و چه در حوزه‌های علمیه انتقاد کرده است.

ظاهرا قرار بوده مدرسه علمیه او که در بلوار مرزداران در غرب تهران واقع شده، ویژگی‌های مدنظر پناهیان در حوزه آموزش را داشته باشد. مثلا خود او در زمان افتتاح این مدرسه علمیه گفته بود: «سعی می‌کنیم در فوق برنامه‌ها به مسائلی که معمولاً از آن غفلت می‌شود بهتر توجه کنیم. ان شاء الله ورزش صبحگاهی و کوهنوردی هفتگی برقرار خواهد بود، آموزش طب سنتی، خطاطی و قرائت هم خواهیم داشت. سرکشی و خدمت به محرومین و معلولین و مواردی از این قبیل را نیز در برنامه‌های خود خواهیم گنجاند. این‌ها به خاطر این است که ما برای تربیت شخصیت طلبه‌ها اهمیت زیادی قائل هستیم، چون اگر شخصیت طلبه خوب بار بیاید، خوب هم درس خواهد خواهند و از کمترین استعدادش بیشترین بهره را خواهد برد.»

دبیرستان پناهیان
تا اینجا شاید اتفاق ویژه‌ای از سوی پناهیان نیفتاده باشد. موضوع وقتی رنگ و بوی متفاوتی می‌گیرد که به یک آگهی تبلیغاتی برای ثبت نام «دبیرستان پسرانه معارف اسلامی دارالحکمه» برمی خوریم که زیر نظر مدرسه علمیه دارالحکمه پناهیان اداره می‌شود. این دبیرستان گویا قرار است در همین سال ۹۸ کار خود را آغاز کند و فعلا فقط در پایه دهم از متقاضیان ثبت نام می‌کند.

آن گونه که در تبلیغات این دبیرستان آمده، قرار است دبیرستان فوق مقدمه‌ای برای ورود به حوزه علمیه یا رشته‌های علوم انسانی باشد.

شهریه ۱۰ میلیونی
به طور طبیعی چنین دبیرستانی در زمره دبیرستان‌های غیرانتفاعی دسته بندی می‌شود. با پرس و جو از دبیرستان متوجه می‌شویم که شهریه درنظر گرفته شده برای آن ۱۰ میلیون تومان است. این رقم در میان مدارس غیرانتفاعی رقم پایینی نیست و در زمره ارقام متوسط به بالا به شمار می‌رود.

متقاضیان ثبت نام می‌گویند به آن‌ها گفته شده که هزینه‌های دیگری مانند اردو نیز می‌تواند به این رقم اضافه شود، اما مجموع شهریه و هزینه‌های جانبی حداکثر بیش از ۱۲ میلیون تومان نخواهد شد.

آن‌ها همچنین از قول مسئولان دبیرستان می‌گویند هنوز برگزاری کلاس‌ها در سال تحصیلی جاری قطعی نشده و اگر تعداد ثبت نام کنندگان به حدنصاب نرسد، کلاس‌ها امسال تشکیل نشده و فعالیت دبیرستان از سال آینده آغاز خواهد شد.

مشخص نیست حداقل تعداد دانش آموزان موردنیاز برای شروع به کار این دبیرستان را چند نفر در نظر گرفته اند، اما اگر فرض کنیم این دبیرستان با ۱۰۰ نفر شروع به کار کند، هزینه شهریه پرداختی آن‌ها یک میلیارد تومان خواهد شد.

دبستان پناهیان در راه است؟
موضوع فقط به دبیرتان محدود نیست. هرچند مسئولان مدرسه علمیه دارالحکمه تاکنون درباره احتمال گسترش نظام آموزشی خود و تاسیس دبستان چیزی نگفته اند، اما اظهارات پناهیان در سال ۹۲ و هنگام افتتاح مدرسه علمیه دارالحکمه نشان می‌دهد چنین موضوعی دور از انتظار نیست.

پناهیان گفته بود: «ما معتقدیم بهتر است آموزش طلاب از دورۀ دبستان شروع شود. چون بچه باید در هفت سال اول دبستان، درست تربیت شود و رشد کند تا در چهارده سالگی از نتیجۀ آن استفاده شود. ولی متاسفانه ما از ۱۴ سالگی به بعد شروع می‌کنیم به تربیت کردن! آغاز هفت‌سالگی آغاز آموزش بندگی کردن برای خداوند است؛ لذا ان شاء الله قصد داریم که یک دورۀ دبستان هم داشته باشیم و برای آن داریم برنامه‌ریزی می‌کنیم. امیدواریم از سال آینده بتوانیم این کار را انجام دهیم. خانواده‌هایی که دوست دارند فرزند آن‌ها طلبه شود می‌توانند از همین مقطع دبستان شروع کنند. البته اگر فرزند آن‌ها بزرگ شد و تصمیم نداشت طلبه شود اشکالی ندارد، چون می‌تواند با مدرک رسمی که دارد در هر رشته‌ای که خواست به تحصیل خودش در دبیرستان و دانشگاه ادامه دهد.»

پناهیان و ایده «پول‌ها را جمع کنیم»
تردیدی نیست که فعالیت‌های اینچنینی پناهیان، در کنار همه جنبه‌های فرهنگی اش، یک وجه اقتصادی هم دارد. چنانکه اگر شهریه ۱۰ میلیون تومانی را برای هر دانش آموز در نظر بگیریم و تعداد دانش آموزان نیز با گسترش دبیرستان و دبستان به رقم موردنظر مسئولان آن برسد، یک فعالیت اقتصادی قابل توجه برای موسسه تحت نظر پناهیان خواهد بود.

آیا او چنانکه با صراحت اعلام کرده، خود برای «جمع کردن پول» و جلوگیری از «رسیدن آن به صهیونیست ها» پیش قدم شده است؟

شفافیت
پناهیان اخیرا جمعه ۱۵ شهریورماه در مراسم عزاداری شب هفتم محرم در هیأت میثاق با شهدا دانشگاه امام صادق (ع) با اظهاراتی تند علیه نمایندگان مجلس، از شفاف نبودن رای نمایندگان انتقاد کرد. او خطاب به مجلس و نمایندگان گفت: «آدم باش؛ کی به شما حق داده شفاف رای ندهید؟ کی به شما حق داده شفاف رای دادن را تفتیش عقاید بدانید؟ بگو چه غلطی دارید می کنید؟ چه چیزی را از ملت پنهان می کنید؟»

این اظهارات بازتاب بسیار زیادی در میان سیاسیون، رسانه ها و کاربران شبکه های اجتماعی داشته. اکنون که پناهیان خود به شفافیت معتقد شده، انتظار بیجایی نیست که از او خواسته شود خود پیش قدم شده و درمورد برنامه های اقتصادی خود به ویژه در خصوص مدرسه علمیه و دبیرستان دارالحکمه شفاف سازی کند.
منبع: انتخاب
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین