|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۴:۵۳
کد خبر: ۲۷۷۶۲۹
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۷
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بعد از خارج شدن از برجام سیاست کمپین فشار حداکثری را علیه تهران دنبال کرده است. ترامپ تاکید می کند که به دنبال بازگرداندن ایرانی ها به میز مذاکره است. اما این هفته حسن روحانی، رئیس جمهور ایران احتمال گفت و گوی مستقیم با کاخ سفید را رد کرد.
 ایندیپندنت نوشت: مقامات ایرانی در هفته های اخیر اشاره کرده اند که شاید به زودی سطح غنی سازی اورانیوم در نیروگاه های هسته ای خود را تا 20 درصد افزایش دهند. این موضوع باعث نگرانی کارشناسان تسلیحات هسته ای شده است، زیرا تهران بعد از شروع غنی سازی در سطح 20 درصد فاصله زمانی چندانی تا تولید مواد مورد نیاز برای بمب اتمی نخواهد داشت.

 در ادامه این مطلب آمده است: بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران گفت: «ما در صورت نیاز می توانیم در عرض یک یا دو روز غنی سازی در سطح 20 درصد را شروع کنیم».

واشنگتن سال گذشته از توافق هسته ای برجام خارج شد و تحریم های اقتصادی فلج کننده ای را علیه تهران وضع کرد. مقامات ایران در ماه های گذشته در واکنش به تشدید تحریم های نفتی و عمل نکردن طرف های برجام به وعده های خود به تدریج برخی تعهداتشان را به حالت تعلیق درآوردند. امانوئل مکرون ، رئیس جمهور فرانسه در حال تلاش برای قانع کردن تهران برای باقی ماندن در برجام است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بعد از خارج شدن از برجام سیاست کمپین فشار حداکثری را علیه تهران دنبال کرده است. ترامپ تاکید می کند که به دنبال بازگرداندن ایرانی ها به میز مذاکره است. اما این هفته حسن روحانی، رئیس جمهور ایران احتمال گفت و گوی مستقیم با کاخ سفید را رد کرد.

روحانی در سخنرانی تلویزیونی خود طی روز پنج شنبه اعلام کرد که کشورش تنها در صورت برداشته شدن تمام تحریم های اقتصادی حاضر به مذاکره خواهد بود. رئیس جمهور ترامپ اعتقادی به توافق مذاکره شده در دولت باراک اوباما ندارد. او خواستار اعمال محدودیت های سختگیرانه تری بر روی برنامه هسته ای ایران شده است.

روحانی در پیام خود به مجلس ایران اعلام کرد که گفت و گوهای دوجانبه با آمریکا در دستور کار دولت قرار نداشته است. هنوز نمی دانیم که تهران روز جمعه در صورت برآورده نشدن خواسته هایش دست به چه اقدامی خواهد زد. شاید هدف از سخنان اخیر سخنگوی سازمان اتمی ایران تشدید فشار بر دولت های اروپایی بوده باشد و ایران واقعا برنامه ای برای افزایش سطح غنی سازی خود تا 20 درصد ندارد.

آمریکا در ماه مه معافیت خریداران نفتی ایران را لغو کرد. تهران نیز در واکنش به کاهش صادرات نفتی خود از سقف 300 کیلوگرم اورانیوم غنی شده عبور کرد و سطح غنی سازی اورانیوم را تا 5 درصد افزایش داد.

مکرون طی هفته گذشته چندین ساعت به صورت تلفنی با رئیس جمهور ایران صحبت کرده است. مطابق با گزارش های منتشر شده، پاریس یک بسته پیشنهادی 15 میلیارد دلاری را در ازای پایبندی کامل ایران به برجام پیشنهاد کرده است. کشورهای اروپایی در ماه های گذشته نتوانسته بودند به وعده های خود برای کمک به دور زدن تحریم های آمریکا کمک کنند.

روحانی در جلسه اخیر دولت در این ارتباط گفته بود: «در صورتی که کشورهای اروپایی به صورت نقدی یا اعتباری نفت ما را خریداری کنند و ما بتوانیم به عواید نفتی خود دسترسی کنیم، شرایط مناسب برای بازگشت کامل ایران به توافق هسته ای فراهم خواهد شد».

روحانی همچنین اشاره کرد که چنانچه کشورش در روزهای آینده گام دیگری را برای دور شدن از توافق برجام بردارد، مذاکرات با طرف های باقی مانده برجام از جمله بریتانیا، روسیه، المان و چین ادامه پیدا خواهد کرد.

او در ادامه در مورد حضور واشنگتن در مذاکرات آتی گفت: «به نظرم بازگشت آن ها به برجام اهمیتی ندارد. اما در صورتی که آمریکا همه تحریم های اقتصادی را بردارد، احتمال حضور آنها در مذاکرات چند جانبه آینده وجود خواهد داشت»

اگرچه تحریم های اقتصادی ترامپ مشکلات زیادی برای اقتصاد ایران ایجاد کرده اند، جمهوری اسلامی همچنان برنامه های خود برای توسعه موشک های بالستیک و حمایت از گروه های نیابتی شیعه در خاورمیانه را ادامه می دهد.

نقض کردن محدودیت های غنی سازی در برجام می تواند به فروپاشی این پیمان منجر شود. اما ممکن است تهران روی کمک چین و روسیه حساب باز کرده باشد. هر دو کشور عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل هستند و می توانند مانع تصویب تحریم های جدید علیه ایران شوند.

سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز دوشنبه در کنفرانس خبری خود با وزیر خارجه ایران گفت: «ما معتقدیم که گام های مخرب برداشته شده توسط آمریکا عامل اصلی بروز بحران اخیر است. آن ها نباید از توافق هسته ای خارج می شدند»

هم زمان با تشدید تنش ها در منطقه، دیروز نفت کش آدریان دریا 1 سیستم سیگنال دهی خود را در منطقه غربی دریای مدیترانه خاموش کرد. این نفت کش آخرین بار در روز دوشنبه موقعیت جغرافیایی خود را بین قبرس و سوریه اعلام کرده بود.

این نفت کش در تاریخ 4 ژوئیه توسط نیروهای بریتانیایی در نزدیکی تنگه جبل الطارق توقیف شده بود. بریتانیا ادعا کرد که این نفت کش بر خلاف تحریم های اتحادیه اروپا در حال انتقال نفت به سوریه بوده است. دو هفته بعد نیروهای مسلح ایران یک نفت کش بریتانیایی را در تنگه هرمز توقیف کردند. این اقدام تهران به افزایش تنش بین ایران و قدرت های اروپایی منجر شد. اما در نهایت مقامات جبل الطارق حکم آزادی این نفت کش را صادر کردند.
منبع: انتخاب
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین