|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۹
کد خبر: ۲۷۶۰۰۱
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۴
بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی به طنز نوشته اند که کار با کارتخوان را می توان از بقال سر کوچه فراگرفت. اگرچه گویا منظور از این آموزش، آموزش مراحل ثبت کارتخوانها در سامانه سازمان امور مالیاتی بوده نه آموزش کار با کارتخوان، اما این موضوع هم عذر موجهی نیست.
رئیس سازمان نظام پزشکی در نامه ای به سازمان مالیاتی خواستار تعویق اجرای حکم قانونی نصب کارتخوان در مطب پزشکان شده، اما دلیل او برای این درخواست به قدری عجیب است که در نگاه اول، کل ماجرا، طنز به نظر می رسد.

او دلیل درخواست خود را «آموزش روند ثبت کارتخوان و اطلاع‌رسانی کامل به این صنف» عنوان و تاکید کرده که بر اساس حقوق اولیه شهروندی، این آموزش باید رایگان باشد!

بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی به طنز نوشته اند که کار با کارتخوان را می توان از بقال سر کوچه فراگرفت. اگرچه گویا منظور از این آموزش، آموزش مراحل ثبت کارتخوانها در سامانه سازمان امور مالیاتی بوده نه آموزش کار با کارتخوان، اما این موضوع هم عذر موجهی نیست.

سال هاست بحث فرار مالیاتی پزشکان، در کشور سروصدای زیادی به پا کرده. به ویژه در دو سال اخیر این بحث به اوج خود رسیده بود. حدود 46 هزار پزشک متخصص، 28 هزار دندانپزشک و 40 هزار پزشک عمومی در کشور داریم. مهمترین مشکل مربوط به پزشکان متخصص و فوق تخصص است. هرچند درآمد پزشکان متخصص ایران به طور نسبی از غالب کشورهای دنیا بالاتر است؛ با این حال کسی با درآمد بالای پزشکان مخالف نیست. مشکل بر سر این است که چرا آنها مالیات خود را به طور دقیق پرداخت نمی کنند.

سال گذشته یک مسئول اعلام کرد که پزشکان 700میلیارد تومان در سال مالیات می دهند. اما یک کارشناس اقتصادی با محاسباتی اده، رقم واقعی مالیاتی که پزشکان باید بدهند، را 6700 میلیارد تومان برآورد کرد. او حتی گفت که پزشکان حتی 700 میلیارد هم مالیات نمی دهند بلکه 150 میلیارد تومان می پردازند. به بیان ساده تر در خوشبینانه ترین حال، پزشکان 6 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی دارند.

نبود کارتخوان در مطب پزشکان متخصص به یک مسئله عادی در کشور بدل شده. این در حالی است که در غالب کشورهای دنیا، حتی در ساده ترین شرکت ها و فروشگاه ها نیز پرداخت های بانکی حقوق، مبنای مالیات قرار می گیرد. اما پزشکان متخصص حاضر نیستند با نصب کارتخوان دست کم قدمی برای شفافیت بردارند.

اخیرا روز 23 مرداد به عنوان مهلت نصب کارتخوان در مطب پزشکان در نظرگرفته شده بود اما نامه رئیس سازمان نظام پزشکی همه را غافلگیر کرد. جالب اینجاست که او در نامه خود ناخواسته به یک موضوع غمبار دیگر اشاره کرده و گفته در حال حاضر بسیاری از پزشکان در مسافرت هستند. اتفاقی که در مواقعی مانند عید نوروز نیز رخ می دهد و غالب پزشکان متخصص در خارج از کشور به مسافرت می روند. البته باز هم کسی با مسافرت خارجی رفتن پزشکان مخالف نیست؛ مسئله اینجاست که برنامه ریزی به گونه ای است که در ایام خاص هیچ پزشک متخصصی در هیچ بیمارستانی یافت نمی شود. گذشته از این موضوع، بهانه مضحک نظام پزشکی درمورد آموزش قبل از نصب کارتخوان، علاوه بر آنکه دستمایه طنز در شبکه های اجتماعی شده، بار دیگر نشان داد که نگاه غالب این قشر به گونه ای است که تمایل به حاکمیت بر همه امور را دارد و زیر بار هیچ مقرراتی نمی رود؛ طبیعی است که حساب پزشکان متعهد از این جمع جداست؛ صحبت درباره نگاه غالب در این قشر است که چند سال پیش حتی یک سریال طنز در تلویزیون را نیز تحمل نکرد و با هجمه های شدید به آن، سرانجام سریال «در حاشیه» را به تعطیلی کشاند.

ناگفته نماند که نظام مالیاتی نه چندان دقیق کشور و دریافت مالیات های نامتوازن از اصناف که گاه باعث نابودی یک کار تولیدی نیز شده، بر بی اعتمادی ها می افزاید و زمینه فرار را بیشتر می کند، اما هیچ کدام از این ها دلیلی موجه برای فرار از زیر بار ساده ترین مقررات برای پزشکان نیست.
منبع: انتخاب
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین