|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۰
کد خبر: ۲۶۷۱۵۲
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۰
دولت در این زمینه دو برنامه دارد که یکی را در قالب طرح ملی مسکن دنبال می‌کند. امروز با وزیر راه و شهرسازی در این زمینه بحث مفصل داشتم و ایشان قرار شد در کنفرانسی این برنامه را توضیح دهند.
 سخنگوی دولت گفت: زنگنه از وزرایی است که علاوه بر ایفای نقش در تولید و فروش نفت که در شرایط فعلی از موضوعات بسیار جدی است، در سایر موضوعات دولت هم همیشه فعالانه حرف زدند، نظر داشتند و از وزرای کلیدی بوده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، علی ربیعی سخنگوی دولت عصر یکشنبه در نخستین کنفرانس خبری در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره شایعه برکناری زنگنه از مقام وزارت نفت، افزود: آقای زنگنه از وزرایی هستند که علاوه بر ایفای نقش در تولید و فروش نفت که در شرایط فعلی از موضوعات بسیار جدی و اساسی ماست، در سایر موضوعات دولت هم همیشه فعالانه حرف زدند، نظر داشتند و از وزرای کلیدی بوده‌اند.

وی ادامه داد: البته همه وزرا کلیدی هستند ولی آقای زنگنه با توجه به تجارب شأن از وزرای کلیدی ما محسوب می‌شوند و چنین بحثی در دولت مطرح نیست؛ البته تا وقتی که من یادم هست همیشه اسم زنگنه در مجلس مطرح بود. اسم من و زنگنه همیشه در استیضاح‌ها مطرح بوده و امیدوارم آقای زنگنه در دوران باقی مانده دولت هم نقش مهمی را ایفا کند.

سخنگوی دولت با بیان اینکه امروز با توجه به کاهش صادرات و فشاری که تحریم‌های آمریکا برای جلوگیری از فروش نفت به ما وارد می‌کند، اظهار داشت: در این دوره تاریخی نقش زنگنه برای ما با ارزش خواهد بود. همه ما باید کمک کنیم.

وی افزود: هرچند (استیضاح) حق مجلس است ولی نمایندگان محترم هم باید کمک کنند وجود افراد کارشناس و صاحب‌نظر که در مشکلات، نفت تولید می‌کنند، می توانندصنایع پایین دستی نفت را گسترش دهند، به بازارهای جهانی آشنا باشند، و بتوانند در فروش به ما کمک کنند، بسیار حائز اهمیت است.

سخنگوی دولت یادآورشد: اطلاع ندارم تا آنجا که من در دولت بودم، چنین صحبتی نشنیدم. خیلی وقت‌ها رئیس جمهور از من هم انتقاد می‌کردند و من هم مورد مخاطب قرار می‌گرفتم. همین امروز در مورد وام‌های روستایی می‌گفتند چرا تعجیل نشد. اینها نمی‌تواند ملاک قضاوت قرار بگیرد اما این را می‌توانم بگویم که آقای رئیس جمهور به آقای زنگنه اعتقاد دارند.

موفقیت‌های تیم ملی والیبال نشان دهنده توانمندی بازیکنان ماست

ربیعی همچنین با آرزوی موفقیت برای تیم ملی والیبال، گفت: تیم والیبال نشسته هم همه رقبا را سه هیچ برد؛ این خط سه هیچ امتداد پیدا کرد و این نشان دهنده توانمندی بچه‌های ماست و به آنها تبریک می‌گوئیم. امیدوارم در والیبال که جزو 5 تیم هستیم به مرحله بعد صعود کنیم.

 لایحه شفافیت پاسخ به یک مطالبه عمومی است

سخنگوی دولت درباره آخرین وضعیت لایحه شفافیت اظهارداشت: اتفاق خوبی که دو روز قبل افتاد، لایحه شفافیت بود که رئیس جمهوری محترم لایحه را به مجلس ارسال کردند و این لایحه با وضعیت ما و شما بیشترین سنخیت و سازگاری را دارد. این لایحه یک مطالبه عمومی بوده و به ویژه جامعه رسانه است و همه باید کمک کنیم این لایحه به خوبی اجرا و انشا الله در مجلس زودتر تصویب شود.

وی افزود: با اجرای این لایحه به عنوان کسی که به صورت تخصصی روی موضوع فساد کار کردم و کتاب و چندین پایان نامه در این زمینه دارم، بیش از دستگیری‌های موردی و بیش از درخواست‌های انضباطی، ایجاد ساختارهای منظم، فرهنگسازی و ایجاد شفافیت در ارتقای سلامت نظام اداری و جلوگیری از فساد مؤثر خواهد بود.

ربیعی با بیان اینکه این لایحه ساختارسازی مناسبی برای ارتقای سلامت نظام اداری ما خواهد بود، خاطرنشان کرد: همه بخش‌های اداری، عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، تقویت نظارت مستقیم و سازمان یافته، نهادهای مدنی و شفاف کردن اطلاعات در این لایحه پیش بینی شده است و فکر می‌کنم این لایحه روابط غیرمتعارف و غیرقانونی را کاهش خواهد داد.
 
سخنگوی دولت تصریح کرد: یکی از از کارهایی که باهم باید انجام دهیم و این لایحه هم به اجرای آن کمک می‌کند این است که شفافیت نباید دچار کدری شود و جلوگیری از کدر شدن اصل شفافیت مهم است.

ربیعی همچنین با اشاره به ورود هیأت بلندپایه از روسیه به کشور خبر گفت: به گفته اقای اردکانیان وزیر نیرو کمیته مشترک ایران و روسیه در تهران و اصفهان تشکیل می‌شود و هیأت بزرگ روسی با یک یا دو وزیر به ایران سفر می‌کنند. این پانزدهمین کمیسیون مشترک با سیاست‌های از شرق تا غرب است که با توجه به شرایط امروز می‌تواند مؤثر باشد. در این سفر 250 نفر از بخش خصوصی روسیه و همچنین بخش دولتی در حوزه‌های مختلف در این سفر حضور دارند.

 
ساخت 400 هزار واحد مسکونی با هدف کاهش قیمت مسکن

سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش، اجاره بها و اجاره منزل را تابعی از نرخ بهره و قیمت دارایی عنوان و تصریح کرد: چون قراردادهای اجاره خانه یکساله منعقد می‌شود، رشدی که در سایر عرصه‌ها اتفاق افتاد در اجاره خانه دیده نشد و به طور طبیعی فکر می‌کنیم در این مقطع روی اجاره‌ها تأثیر می‌گذارد.

وی با بیان اینکه البته مداخله در بازار مسکن و اجاره بها کار بسیار سخت و دشواری است، گفت: دولت در این زمینه دو برنامه دارد که یکی را در قالب طرح ملی مسکن دنبال می‌کند. امروز با وزیر راه و شهرسازی در این زمینه بحث مفصل داشتم و ایشان قرار شد در کنفرانسی این برنامه را توضیح دهند.

ربیعی خاطرنشان کرد: دولت 400 هزار واحد جدید به نفع طبقات اجتماعی متوسط به پایین آماده، و تحویل خواهد داد.

سخنگوی دولت اضافه کرد: همه سعی ما بر این است که اشکالات موجود در طرح مسکن مهر در این طرح روی ندهد. جنبه‌های فرهنگی اجتماعی در مسکن سازی دیده شود. ضمن اینکه تمایل افرادی که مسکن برای نوع سکونت و منطقه سکونت می‌خواهند برای شأن در نظر گرفته شده است. این واحدها در دولت در جلسه اقتصادی دولت با حضور رئیس جمهور بحث شد و جزو برنامه‌های دکتر اسلامی قرار گرفت.

ربیعی با اشاره به اینکه همچنین 500 هزار واحد مسکن مهر هم تحویل داده خواهد شد و مسکن حمایتی هم روند خود را خواهد داشت، اظهارداشت: وزارت کار هم بحث مسکن حمایتی را برای کارگران در دستور کار دارد و فکر می‌کنیم در کنار این اقدامات واگذاری زمین برای تولید مسکن در قالب قراردادهای مشارکت در سراسر کشور و اعطای تسهیلات به سازندگان تا سقف 80 درصد می‌تواند کمک کند.

وی ادامه داد: با این اقدامات عرضه را در بازار افزایش می‌دهیم و از این طریق به کنترل قیمت کمک می‌کنیم. خصوصیات خوب این تسهیلات این است که سازندگان این تسهیلات را صرفاً فقط برای خود نمی‌گیرند و بعداً قابل انتقال به خریداران است.

سخنگوی دولت اضافه کرد: وام مسکن زوجین از 17 بهمن سال گذشته 60 درصد و در شهرهای بزرگ از 80 تا 120 میلیون تومان افزایش یافته است. با این سیاست‌ها به سمت کنترل قیمت‌ها خواهیم رفت و امیدواریم با این جدیتی که در مهندس اسلامی و تیم ایشان سراغ داریم هر چه سریع‌تر افراد مصرف کننده واقعی در نوبت قرار بگیرند و فاصله زمانی برای خانه دار شدن در جامعه ایران کاهش پیدا کند.

 نظام قیمت و توزیع نیاز به تمرکز دارد

ربیعی درباره خواست دولت مبنی بر تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و رد این درخواست در مجلس، گفت: درست است، تعدادی نمایندگان نامه دادند اما ما آن را به عنوان نظریه قطعی مجلس تلقی نمی‌کنیم.

وی با بیان اینکه نظام قیمت، کنترل قیمت و توزیع نیاز به تمرکز بیشتر دارد، گفت: معمولاً ادغام وزارت خانه‌های بازرگانی و صنایع و معادن برای دوران‌های توازن صادرات و واردات در نظر گرفته می‌شود اما دوران‌هایی که دچار تحریم هستیم قطعاً نیاز داریم از زندگی روزمره مردم حفاظت کنیم.

سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه باید مراقب سقوط نکردن مردم به دهک‌های پایین، و همچنین مراقب سفره مردم باشیم، این موضوع را وظیفه اخلاقی و اساسی دولت دانست و گفت: تهیه و توزیع کالاهای اساسی که زندگی روزمره مردم سروکار دارد نیاز به تمرکز بیشتر دارد و دولت و شخص رئیس جمهور بر اساس این تمرکز امروز این درخواست را دادند تا وزارت بازرگانی ایجاد شود.

وی اضافه کرد: خودم در جلساتی شرکت داشتم که حتی بالاترین مقامات کشور نسبت به اظهارنظرهای بدون مطالعه دیدگاه مثبتی نداشتند و فکر می‌کنم این نظر دولت هم برای کنترل و هم برای توزیع می‌توانست کمک کند. قطعاً اگر به نتایج دلخواه در مجلس نرسیم به سمت تمرکز در قالب قائم مقام در وزارت صنعت معدن و تجارت و تمرکز دادن امر بازرگانی به آن خواهیم پرداخت.

 تصویب لوایح اف ای تی اف را به نفع مردم می دانیم

اف ای تی اف، پرسش یکی دیگر از خبرنگاران بود که این لایحه در مجمع تشخیص مصلحت در دست بررسی است. سخنگوی دولت در این باره گفت: دوستان ما در دنیا به ما تاکید می‌کنند که اگر هر چه بیشتر به سمت بهانه دادن کمتر و شفافیت در امور مالی حرکت کنیم، بیشتر به نفع ما است. قطعاً در دولت با نگاه‌های مختلف ابعاد زیان آور آن در نظر گرفته می‌شود زدودن زیانهای احتمالی لوایحی که از سمت دولت رفته، در نظر گرفته می‌شود.

وی اضافه کرد: منتظریم چگونه مصلحت تشخیص داده می‌شود اما این را هم اعلام می‌کنیم که اگر نتوانیم در قالب این چارچوب‌ها حرکت کنیم، زمینه‌ای برای قطع کامل همکاری‌های بانکی هم فراهم می‌شود. خود بهانه‌ای می‌دهیم که حتی بانک‌های ایرانی در خارج از کشور هم نتوانند فعالیت کنند.

ربیعی یادآور شد: البته آن بخش‌هایی که لازم بود در هیأت دولت تصویب شود و حرکت مان را به این سمت نشان دهیم، تصویب و در دو نشست قبلی دولت این مصوبات انجام شد؛ مجلس هم تا امروز مغایرتی در این زمینه اعلام نکرده است.

سخنگوی دولت با حیاتی خواندن تصویب لوایح باقی مانده، اظهار داشت: خودمان را خودمان، تحریم نکنیم. این مدنظر من است مجمع هم اختیارات قانونی خود را دارد و مجلس هم در چارچوب اختیارات خود این لایحه را مصوب کرده است.

وی اضافه کرد: ما هم به تصویب این لایحه اصرار داریم و نفع مردم را در تصویب این مصوبه می‌دانیم. مطمئنیم این قدر توانایی در دولت وجود دارد تا از تبعات منفی آن بکاهد.

 سفر نخست وزیر ژاپن می تواند فصل جدیدی در روابط ایران ژاپن ایجاد کند

سخنگوی دولت درباره دستاوردهای سفر هفته گذشته «آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن به تهران و دیدار با مقامات عالی کشورمان گفت: ذات سفر وی به تهران برای ما دارای اهمیت بود بعد از 4١ سال بالاترین مقام اجرایی ژاپن به ایران آمد و می تواند فصل جدیدی از روابط تهران - توکیو را رقم بزند.

ربیعی گفت: رهبر معظم انقلاب نیز نسبت به رابطه دو جانبه کشور موضع خوبی داشتند برای ژاپنی ها امیدوار کننده بود.

وی خاطرنشان کرد: در مذاکرات مقامات ژاپن با همتایان ایرانی این آمادگی اعلام شد که بتوانند روابط را بیشتر گسترش دهند و فعالیت های بیشتری را سامان دهند

سخنگوی دولت در عین حال گفت: در سفر وی به تهران بنا هم نبوده پیشنهاد خاصی ارایه شود بلکه بیشتر قرار بود توسعه روابط دو جانبه محور مذاکرات در تهران باشد.

 نخست وزیر ژاپن حامل یک پیام بود که پاسخ لازم را دریافت کرد

ربیعی همچنین درباره ماجرای پاکت زرد همراه نخست وزیر ژاپن در دیدار با رهبر معظم انقلاب هم گفت: تا جایی که ما مطلع هستیم در آن پاکت هیچ پیشنهادی نبود و یادداشت هایی از قبل داشتند که از روی آن می خواندند. قطعاً در آن پاکت هیچ پیشنهادی نبود که بردارد و معمولاً هم پیام ها را به این شکل پیشنهاد و پیام را ارایه نمی کنند

سخنگوی دولت افزود: البته وی حامل یک پیام بودند که قرائت کردند و پاسخ لازم را هم دریافت کردند که از رسانه ها به صورت شفاف پخش شد.

سخنگوی دولت گفت: مواضع رهبری سخنان غرور انگیزی بود که جامعه نیز با آن هم آوا شد و بسیاری از منتقدان هم از اینکه عزت جامعه ایرانی در گفت و گوهایی که یک طرف ظالمانه و زورگویانه و یک طرفه رفتار می کند حفظ می شود؛ ابراز خوشحالی می کردند.

وی گفت: پیام و پاسخ هم مشخص و شفاف اعلام شد که اگر بهانه ای برای سلاح هسته ای نداشته باشیم فتوای رهبر ایران وجود دارد و اگر می خواستیم، می توانستیم، اما چنین بنایی نداریم.

ربیعی خاطرنشان کرد: اینکه ایشان فرمودند ما در زمان فشار مذاکره نمی کنیم یک تصمیم درستی است آن هم زمانی که تروریسم اقتصادی بر علیه ما فعال است و از طرف دیگر مذاکره شرایط برابری نیست.

سخنگوی دولت تصریح کرد: امروز مسأله آینده ایران و منطقه، و مسأله نسل های بعدی ما مطرح است و می خواهند ایران کوچک کنند اکنون دوره بسیار پیچیده و حائز اهمیت است و باید با دقت بیشتر حرکت کنیم در این شرایط همه باید با احتیاط بیشتر در مورد سیاست خارجی صحبت کنند و اجازه بدهند دستگاه های مسئول در این زمینه صحبت کنند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین