کد خبر: ۲۶۳۵۳۹
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۷
او شامگاه جمعه (۲۷ اردیبهشت) که در جلسه شورای امنیت سازمان ملل در مورد ادلب سخنرانی می‌کرد، گفت که شهر ادلب و برخی از مناطق مجاور آن تحت سیطره گروهک «هیأت تحریر الشام» یا همان «جبهه النصره» است و جبهه النصره نیز در لیست سیاه تروریستی شورای امنیت قرار دارد.
 نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد به ترکیه گوش زد کرد که در صورت عدم پایبندی آنکارا به توافق کاهش تنش، این توافق موقت خواهد بود.

«بشار الجعفری»، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد گفت که استان ادلب، استانی سوری است و این دولت سوریه است که حق اظهار نظر در مورد حفاظت از ساکنان آن در برابر تروریسم را دارد نه ترکیه.

او شامگاه جمعه (۲۷ اردیبهشت) که در جلسه شورای امنیت سازمان ملل در مورد ادلب سخنرانی می‌کرد، گفت که شهر ادلب و برخی از مناطق مجاور آن تحت سیطره گروهک «هیأت تحریر الشام» یا همان «جبهه النصره» است و جبهه النصره نیز در لیست سیاه تروریستی شورای امنیت قرار دارد.

جعفری ادامه داد: «گروهک تحریر الشام از عدم تعهد نظام ترکیه به تعهدات خود بر اساس توافق کاهش تنش و مذاکرات آستانه و سوچی سوء استفاده کرده و بر ادلب سیطره یافته و کانون‌های تروریستی ایجاد کرده است».

او گفت که توافق کاهش‌تنش توافق موقتی است و نمی‌تواند دوام داشته باشد و همه باید  بدانند که حفظ این توافق مستلزم پایبندی ترکیه به تعهدات خود و پایان دادن به اشغال خاک سوریه از سوی آنکارا است.

توافق کاهش‌تنش در چهارمین نشست مذاکرات آستانه بین ایران، ترکیه و روسیه حاصل شد. این توافق چهار منطقه را مشمول توافق آتش‌بس قرار داد که ادلب یکی از آن‌ها بود.

با این حال، مقابله با داعش و النصره جزو استثناهای این توافق بود و ارتش سوریه حق داشت به آن‌ها در هرجایی از خاک سوریه حمله کند.

جبهه النصره تابستان ۹۶ (۲۰۱۷) یک سال بعداز توافق کاهش تنش طی چند هفته درگیری با «احرار الشام» مرکز استان را با اشغال خودر آورد. گفته می‌شود بیش از ۷۰ درصد این استان در اشغال جبهه النصره است.

نماینده دائم سوریه گفت که گروهک تحریر الشام (النصره) از «صدها هزار نفر از غیرنظامیان» به عنوان سپر انسانی در ادلب استفاده می‌کند و در حق آن‌ها مرتکب «جنایات وحشیانه‌ای» می‌شود.

بشار جعفری گفت که حامیان این گروهک تروریستی بهانه‌ جنایتکارانه و رسانه‌ای برای آن درست کردند و نام آن را «کلاه‌سفیدها» گذاشتند که با حمایت آن‌ها، «جوایز اطلاعاتی آن‌ها» را درو می‌کند.

کلاه سفیدها که طبق ادعای خود گروهی برای امدادرسانی به مردم در مناطق جنگی سوریه هستند، در سال ۲۰۱۳ تأسیس شد، پیشتر با اقدامات خود برای متهم شدن دمشق به استفاده از سلاح شیمیایی، زمینه‌سازی کرده بود.

او در پایان از اعضای شورای امنیت پرسید کشورهای عضو و غیر عضو این شورا کِـی دست از حمایت‌های خود از تروریسم در سوریه خواهند برداشت؟

جلسه امشب شورای امنیت به درخواست بلژیک، آلمان و کویت جهت بررسی آخرین اوضاع استان سوری ادلب تشکیل شده بود.


منبع: فارس
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین