|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۸
کد خبر: ۱۸۶۴۶۵
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ - ۰۷:۲۰
واژه بادام به انگلیسی Amygdalus نیز ایرانی است و از فارسی به ترکی، عربی، هندی و اردو رفته است؛ بادام گونه های مختلفی دارد که به دلیل وسعت کاربرد چند گونه «بادام تلخ»، «بادام کوهی»، «بادام هندی» و «بادام زمینی» را به تفصیل معرفی خواهیم کرد.
 بادام دانه بومی ایران و جنوب آسیا است در سده های اخیر از ایران به اسپانیا و امریکا رفته و هم اکنون بزرگترین کشورهای تولید کننده بادام ایالات متحده آمریکا و اسپانیا هستند از جمله خواص مختلف بادام می توان به رفع نارسایی کبدی, یبوست, سنگ مثانه, زخم روده ها, ضعف قوای مردانه و زنانه, اسهال و به وسیله فراورده های بادام اشاره کرد در ادامه بیشتر بخوانید

واژه بادام به انگلیسی Amygdalus نیز ایرانی است و از فارسی به ترکی، عربی، هندی و اردو رفته است؛ بادام گونه های مختلفی دارد که به دلیل وسعت کاربرد چند گونه «بادام تلخ»، «بادام کوهی»، «بادام هندی» و «بادام زمینی» را به تفصیل معرفی خواهیم کرد.

اما گونه های نادر آن شامل تِنگِرس یا بادام خارآلود یا تِنْگِس، که تنها در زاگرس جنوبی در ایران می روید و بادام شرقی گونه ای بادام وحشی که بومی غرب ایران و شمال عراق است.

درخت بادام معمولی 4 تا 10 متر است با چوبی ستبر و سخت، شکوفه آن سفید و شبیه شکوفه گیلاس است، میوه آن که چاقاله نامیده می شود ابتدا، سبز است با مغزی سفید؛ شکوفه بادام در اوائل بهار گل می کند و دانه بادام در اواخر تابستان، سفت و سخت و رسیده می شود.

حدود نیمی از وزن دانه بادام از روغن تشکیل می شود که چربی با اسیدهای غیر اشباع است؛ بنابراین برای افراد چاق و دارای امراض قلبی و عروقی، مضر نیست؛ این میوه بسیار مغذی و پرکالری است و 7-14 عدد دانه آن، انسان گرسنه را سیر می کند.

در دانه بادام همچنین حاوی «نشاسته»، «قند»، «فیبر»، «پروتئین»، «آب» انواع «ویتامین»، انواع مواد معدنی مانند «کلسیم»، «آهن»، «منیزیم»، «منگنز»، «فسفر»، «پتاسیم»، «سدیم» و «روی» است.

فرآورده های بادام

بادام به صورت خام، خاصیت غذایی و درمانی دارد اما «روغن» آن نیز به دو صورت خوراکی و مالشی، از بهترین داروها برای درمانی انواع بیماری های گوارشی، ضعف قوای مردانه و زنانه، کوفتگی ها و... است همچنین از ترکیب بادام در بسیاری از غذاها به صورت فرنی، خورشت فسنجان بادام یا «شیربادام» می توان برای بهبود سلامت و درمان بیماریهای مختلف استفاده کرد که شرح آن در مباحث دیگر خواهد آمد.

بادام شیرین از نظر طببیان اسلامی، کمی گرم و تر است؛ ملین بوده و برای درمان زخم روده ها، مثانه و اسهال مفید است؛ بادام سینه را نرم می کند و تقویت کننده قوای جنسی است.

روغن بادام ضد یبوست است و مصرف آن با آب ولرم، دل پیچه و انسداد روده های اطفال را رفع می کند؛ برای درمان سنگ مثانه موثر است همچنین خواب آور و درمان بی خوابی است؛ مالیدن روغن بادام به مفاصل و مهره های کمر، درد آنها را می کاهد همچنین روغن بادام، ضداگزما و کاهنده خارش پوستِ گرم و خشک است.

شیربادام برای رفع سرفه، ناراحتی حنجره و تنگی نفس و خوش آواز شدن مفید بوده و خاصیت خلط آوری دارد و برای درمان دردهای کبدی مفید است.

بادام بوداده، مقوی معده بوده و قابض است؛ چغاله بادام، لثه و ریشه دندان را تقویت می کند و برای رفع خشکی دهان مفید است.

دمجوش شکوفه بادام مسهل است؛ دمجوش پوست قهوه ای مغز بادام، مسکن درد و التهاب مجاری تنفسی است.

دمجوش برگ درخت بادام برای نارسایی کبد و کیسه صفرا و رفع انگل و بیماریهای عفونی، مفید است همچنین برخلاف خود بادام، قابض بوده و اسهال را از بین می برد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین