کد خبر: ۱۷۴۰۲
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۰
بیست کشور پرمصرف الکل به ترتیب عبارتند از: بلاروس، مولداوی، لیتوانی، روسیه، رومانی، اوکراین، اندورا، مجارستان، جمهوری چک، اسلواکی، پرتغال، صربستان، گرانادا، لهستان، لتونی، فنلاند، کره جنوبی، فرانسه، استرالیا و کرواسی.
آمارهای جدید منتشره از سوی سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد مصرف مشروبات الکلی در میان ملل مسلمان به دلیل حرمت شرعی آن ،‌ پایین تر از متوسط جهانی است. این در حالی است که سالانه میلیون ها نفر در جهان به دلیل مصرف الکل جان خود را از دست می دهند.

به گزارش روزنامه آمریکایی "یو اس ای تودی" بر اساس آمار جدیدی که سازمان بهداشت جهانی منتشر کرده است (آمار متعلق به سال های 2010-2011 است) کشور ایران در رده بندی جهانی میزان مصرف الکل در رده 166 قرار دارد.

بر اساس این رده بندی بیست کشور پرمصرف الکل در جهان به ترتیب عبارتند از: بلاروس، مولداوی، لیتوانی،روسیه، رومانی، اوکراین، اندورا، مجارستان، جمهوری چک،اسلواکی، پرتغال، صربستان، گرانادا، لهستان، لتونی، فنلاند، کره جنوبی، فرانسه، استرالیا و کرواسی.

20 کشور نخست جهان به لحاظ میزان مصرف الکل سرانه



در این رده بندی کشورهای اسلامی به دلیل اعتقادات مذهبی کمترین میزان مشروب را مصرف می کنند اما کشورهای اروپای شرقی و روسیه و اوکراین و بلاروس بیشترین میزان مصرف الکل را دارند.طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی ،‌هر چند ایران در رده های پایین مصرف مشروبات الکلی در جهان است ،‌اما افرادی که در ایران مشروبات الکلی مصرف می کنند با خوردن 35 لیتر مشروب در سال در رده نوزدهم پر مصرف ترین مشروب خورها قرار دارند که این خود زنگ هشداری جدی به شمار می رود.



نقشه جهانی مصرف الکل؛ همان گونه که قابل مشاهده است در کشورهای اسلامی میزان مصرف الکل پایین تر از دیگر نقاط جهان است



طبق آمار منتشر شده سازمان بهداشت جهانی هم اکنون مصرف الکل سالانه سبب مرگ 3 میلیون و 300 هزار نفر در جهان است و یک سوم بیماری های قلبی و عروقی و دیابت  ناشی از مصرف الکل است.

نکته دیگر اینکه در بین 5 کشوری که بالاترین میزان مصرف الکل را در رده جهانی دارند در سال 2012 بیش از 30 درصد از مرگ و میرها ناشی از سوء مصرف الکل بوده است. در حالی که در رده بندی جهانی کمتر از 6 درصد از مرگ و میرها ناشی از مصرف الکل است.

همچنین آمار سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد متوسط عمر در کشورهایی که سرانه مصرف الکل بالایی دارند پایین تر از کشورهایی است که سرانه مصرف الکل آنها کمتر است.

همچنین آمار بهداشت جهانی نشان می دهد مردان بیش از زنان الکل مصرف می کنند اما آمار سنگین خوری مشروب در زنان در کشورهایی که در رده نخست میزان مصرف الکل در جهان قرار دارند بیشتر است.

سازمان بهداشت جهانی درباره رشد میزان مصرف الکل در میان زنان هشدار داده است و اعلام کرده است این مصرف می تواند در دوران بارداری و پس از آن هم به زنان هم به فرزندانی که به دنیا می آورند صدمات جدی بزند.

بیشترین میزان مصرف سرانه الکل در جهان متعلق به کشور بلاروس است که میانگین مصرف سالانه این کشور 17 لیتر و نیم در سال است. در بلاروس 35 درصد از مرگ و میر ها ناشی از مصرف الکل است و متوسط عمر شهروندان این کشور 72 سال است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین