|
|
امروز: يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۶
کد خبر: ۱۵۶۳۶۵
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۴
حبیب کاشانی و حسین رضازاده و الهه راستگو با وجود تماس‌های مکرر خبرنگاران حاضر به پاسخ‌گویی نشدند؛ آن‌طور‌که ایسنا گزارش داده تماس با تلفن همراه عباس جدیدی درباره وضعیت تأیید یا رد صلاحیتش نیز به این پاسخ منجر شد: «من عباس نیستم و گوشی او نزد من مانده و اطلاعی هم ندارم».
این یعنی تنها قریب به ٣,٥  درصد از آنهایی که داوطلب ورود به شوراهای شهر و روستا در کل کشور بودند، رد صلاحیت شده‌اند که البته این عدم احراز هم پایان داستان نیست و هنوز فرصت برای تجدیدنظر در وضعیت داوطلبان باقی است.

آن‌طور که محمودی می‌گوید: «آن دسته از داوطلبانی که صلاحیت آنها احراز نشده، از روز سوم تا ششم اردیبهشت می‌توانند شکایت خود را در تهران به فرمانداری و در شهرستان‌ها به فرمانداری شهرستان‌ها ارائه دهند».

او می‌افزاید: «هیئت نظارت استان نیز از هفتم تا ١٦ اردیبهشت به بررسی شکایات می‌پردازد و در روز ١٧ اردیبهشت نظر قطعی را به فرمانداری‌ها اعلام مي‌كند تا در ١٨ اردیبهشت به اطلاع داوطلبان از طریق فرمانداری‌ها برسد».

تأیید صلاحیت ٤ اقلیت دینی در تهران

در بین هیاهوهایی که در انتقاد به رد صلاحیت برخی چهرهای وابسته به جریان اصولگرا و اعضای فعلی شورای شهر تهران مانند علیرضا دبیر، الهه راستگو، مرتضی طلایی، عباس جدیدی، حبیب کاشانی و حسین رضا‌زاده به راه افتاده است، گمانه‌زنی‌ها درباره چگونگی احراز صلاحیت‌ها به خط خبری اصلی رسانه‌های منتقد جناح اصلاحات از جمله خبرگزاری‌های فارس و تسنیم بدل شده است، مثلا پرویز سروری به فارس گفته: «ظاهرا اصلاح‌طلب‌ها که احساس کردند شرایط جامعه علیه آنها می‌شود و یک رویگردانی اجتماعی را حس کردند، تصمیم گرفتند تا انتخابات را مهندسی کنند و قرار است خودشان بگویند چه کسی وارد شورا بشود و چه کسی وارد نشود!».

 او ادامه می‌دهد: «این آقایان همان‌هایی هستند که در تمام دوران اقدامات شورای نگهبان را به‌شدت زیر سؤال می‌بردند و حالا امروز می‌بینیم زمانی که خودشان به این نقطه رسیده‌اند و این مسئولیت را قبول کردند به قلع‌وقمع نیروهای انقلابی پرداخته‌اند.

  همین موضوعات نشان می‌دهد که آنها به دنبال مهندسی انتخابات هستند. ظاهرا قرار است از کسانی که در عرصه‌های مختلف انقلاب را حمایت کردند، انتقام‌گیری کنند! ملاک رد صلاحیت آنها کسانی هستند که با فتنه مقابله کردند و از طرفی هم ظاهرا تمامی آنهایی که در فتنه نقش داشتند و حتی بعضی از آنها زندانی هم شدند، تأیید صلاحیت شوند!»

این در حالی است که در میان اعضای ردصلاحیت‌شده شورا، نام «عبدالحسین مختاباد»، عضو فراکسیون اصلاح‌طلبان شورا نیز به چشم می‌خورد.

 علیرضا رحیمی، رئیس هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان تهران نیز گفته: «تعداد کل داوطلبان انتخابات شوراها در استان تهران ١٠‌هزارو ٤٢٠ نفر بوده که از این تعداد در مجموع در هیئت‌های نظارت و اجرائی استان تهران هشت‌‌هزار‌و ٩٨١ نفر تأیید صلاحیت شدند و هزارو ٤٥٠ نفر صلاحیتشان احراز نشد. همچنین تا این لحظه ١٩٤ نفر انصراف داده‌اند».

 به گفته او در شهرستان تهران چهار اقلیت دینی ثبت‌نام کردند که صلاحیت آنها در هیئت‌های اجرائی و نظارت تأیید شد.

در مجموع در استان تهران به جز این چهار اقلیت دینی، فرد دیگری از سایر ادیان الهی ثبت‌نام نکرده بود.

محمدجواد کولیوند، نایب‌رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستاهای کشور، نیز با تشریح روند بررسی احراز صلاحیت‌ها به انتقادات اصولگرایان پاسخ داده. او به ایسنا می‌گوید: «هیئت‌های نظارت بر مبنای قانون و با در‌نظر‌گرفتن نتایج استعلام از مراجع چهارگانه نسبت به اعلام نظر درباره صلاحیت یا عدم صلاحیت کاندیداها اقدام کردند و سلیقه شخصی بر این فرایند حساس حاکم نبود». او می‌افزاید: «ما به تکلیف قانونی و شرعی خود عمل کردیم و نه براساس حب و بغض شخصی و جناحی، بلکه بر مبنای معیارهای قانونی نسبت به بررسی صلاحیت کاندیداها اقدام کردیم.

او با انتقاد از هجمه‌های هدفداری که از سوی برخی افراد و گروه‌ها به هیئت‌های نظارت وارد می‌شود، می‌گوید: «ما مدعی پیامبری و بی‌نقص‌بودن کارهایمان نیستیم.

 ما مدعی نیستیم که در هیئت‌های نظارت وقوع تخلف از محالات است؛ بلکه ادعا داریم که شاکله کلی و تفکر غالب بر عملکردمان مبتنی بر قانون‌گرایی بوده و در جلسات مختلف نیز اعضای هیئت‌های نظارت در شهرستان‌ها و بخش‌ها را به امانتداری و پیشه‌کردن تقوای الهی دعوت کرده‌ایم تا ان‌شاءالله از این آزمون خطیر روسفید بیرون بیاییم».

شنیده‌های خبرنگار «شرق» حاکی از آن است که اتهامات مالی، عمده‌ترین دلیل رد صلاحیت‌های شورا بوده است.  

چه کسانی خبرساز شدند؟

صبح شنبه ارسال پیامک احراز صلاحیت از سوی وزارت کشور برای نامزدهای تأیید‌شده آغاز انتشار خبر و گمانه‌زنی‌های گوناگون درباره نامزدهای رد صلاحیت‌شده بود. طرح نام‌هایی مانند حبیب کاشانی، حسین رضازاده، الهه راستگو، مرتضی طلایی، علیرضا دبیر، عباس جدیدی و عبدالحسین مختاباد در فهرست رد صلاحیت‌ها به موج خبری بدل شد و خبرنگاران در پی بررسی صحت و سقم آن بر‌آمدند.

حبیب کاشانی و حسین رضازاده و الهه راستگو با وجود تماس‌های مکرر خبرنگاران حاضر به پاسخ‌گویی نشدند؛ آن‌طور‌که ایسنا گزارش داده تماس با تلفن همراه عباس جدیدی درباره وضعیت تأیید یا رد صلاحیتش نیز به این پاسخ منجر شد: «من عباس نیستم و گوشی او نزد من مانده و اطلاعی هم ندارم». در این پیگیری‌ها علیرضا دبیر نیز گفته: «چهار تا استعلام چهارگانه‌ام از وزارت اطلاعات، ثبت، قوه قضائیه و ناجا مثبت بوده و حتی نظر هیئت اجرائی مثبت بوده؛ ولی نمی‌دانم علت رد صلاحیتم چه بوده است. ضمن اینکه من دوتابعیتی نیستم که بخواهند به این بهانه صلاحیتم را رد کنند».

در بین این چهره‌ها تنها مرتضی طلایی بود که بعد از رد صلاحیت در انتخابات شورای شهر تهران بیانیه‌ای صادر کرد. در قسمتی از این بیانیه آمده: ‌«در شب و روز گذشته در فضای مجازی اخباری منتشر و اعلام شده که صلاحیت تعدادی از اعضای فعلی شورای اسلامی شهر تهران از‌جمله بنده احراز نشده است. اگرچه براساس اطلاع قبلی، تأیید نهادهای نظارتی و مراجع چهارگانه و همچنین هیئت اجرائی انتخابات درباره این‌جانب صورت گرفته؛ اما ظاهرا هیئت نظارت شهر تهران اقدام به اتخاذ چنین تصمیمی کرده است. موضوع هنوز به صورت رسمی به بنده اطلاع داده نشده؛ اما این‌جانب به‌عنوان یک شهروند از همه حقوق قانونی خود برای پیگیری موضوع از طریق مجاری رسمی استفاده خواهم کرد».

منبع: شرق
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین