|
امروز: شنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۵ - ۱۳:۰۰

خشکی ۶۰ درصدی هورالعظیم؛ تالاب همچنان در وضعیت بحرانی

کد خبر: ۴۰۲۸۶۹
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۵ - ۱۲:۳۴
ساکی با بیان اینکه اکنون ۶۰ درصد عرصه تالاب خشک و ۴۰ درصد آن آبگیری شده است، افزود: وضعیت هورالعظیم نسبت به تابستان بهتر شده و امید می‌رود با توجه به پیش‌بینی بارندگی‌ها، روند آبگیری نیز بهبود پیدا کند.

خشکی ۶۰ درصدی هورالعظیم؛ تالاب همچنان در وضعیت بحرانی

رئیس اداره حفاظت محیط زیست هویزه با اعلام اینکه ۶۰ درصد تالاب هورالعظیم همچنان خشک است، گفت با وجود بهبود نسبی شرایط در مقایسه با تابستان، این تالاب هنوز از وضعیت بحرانی خارج نشده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، محمد ساکی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست هویزه، درباره آخرین وضعیت آبگیری تالاب هورالعظیم اظهار کرد: میزان ورودی آب به تالاب تغییر قابل توجهی نداشته و تنها پس از پایان فصل کشت برنج و انتقال آب کانال‌ها به سمت تالاب، سطح آب در مخزن چهار اندکی افزایش یافته است.

او توضیح داد: با ادامه این روند، وسعت آبگیری در مخازن یک و سه افزایش چشمگیری نخواهد داشت، اما عمق و تراز آب در آن‌ها بیشتر می‌شود؛ چراکه پر شدن بخش‌های خالی و گسترش سطح آب به زمان بیشتری نیاز دارد.

ساکی با بیان اینکه اکنون ۶۰ درصد عرصه تالاب خشک و ۴۰ درصد آن آبگیری شده است، افزود: وضعیت هورالعظیم نسبت به تابستان بهتر شده و امید می‌رود با توجه به پیش‌بینی بارندگی‌ها، روند آبگیری نیز بهبود پیدا کند.

بهبود نسبی شرایط زیستگاه پرندگان

رئیس اداره حفاظت محیط زیست هویزه با اشاره به آغاز مهاجرت پرندگان به زیستگاه‌های خوزستان گفت: شرایط هورالعظیم در مقایسه با تابستان تا حدودی بهتر شده است، اما نمی‌توان گفت تالاب از وضعیت بحرانی عبور کرده؛ هرچند شرایط کنونی نسبت به دو تا سه ماه گذشته مطلوب‌تر است.

او همچنین اعلام کرد که امسال گزارشی از تلف شدن ماهی‌ها در پی مشکلات تالاب ثبت نشده است. به گفته ساکی، آتش‌سوزی گسترده‌ای نیز در این منطقه رخ نداده و موارد مشاهده‌شده محدود و جزئی بوده است. تنها یک مورد آتش‌سوزی با ابعاد بزرگ‌تر گزارش شد که به‌سرعت مهار شد.

آبگیری بیش از ۷۰ درصد بخش عراقی هورالعظیم

ساکی در تشریح وضعیت بخش عراقی تالاب اظهار کرد: شرایط این بخش در سال جاری به‌مراتب بهتر از قسمت ایرانی بوده و بیش از ۷۰ درصد آن آبگیری شده است.

او افزود: کانون‌های آتش‌سوزی در بخش عراقی زیر آب رفته‌اند و امسال پدیده خودسوزی در آن‌ها رخ نداده است. همچنین هیچ آتش‌سوزی از سمت عراق گزارش نشده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست هویزه یادآور شد که در سال‌های گذشته، بخش قابل توجهی از مشکلات تابستانی تالاب از سمت عراق ناشی می‌شد، اما امسال تمامی کانون‌های آتش‌سوزی در این بخش زیر آب قرار گرفته‌اند.

 
 
ارسال نظر
captcha
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین