|
امروز: سه‌شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۵ - ۱۱:۳۸

قالیباف به آمریکا هشدار داد؛ پاسخ ایران به تهدیدهای نظامی محدودیت جغرافیایی ندارد

کد خبر: ۴۰۲۶۵۵
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۵ - ۱۰:۱۳
قالیباف تأکید کرد: دشمنان در محاسبات خود اشتباه کرده‌اند؛ ایران هرگز تسلیم نخواهد شد. چنین تصوری به دوران حکومت‌های وابسته و سرسپرده گذشته تعلق دارد و با واقعیت امروز ایران همخوانی ندارد.

قالیباف: ایران تسلیم تهدیدهای آمریکا نمی‌شود؛ پاسخ نظامی ما پیش‌بینی‌ناپذیر خواهد بود

رئیس مجلس شورای اسلامی، ریشه تقابل آمریکا با ملت ایران را در روحیه استقلال‌طلبی و ایستادگی مردم کشورمان در برابر زیاده‌خواهی‌های واشنگتن دانست و تأکید کرد که جمهوری اسلامی در برابر تهدیدها و اقدامات نظامی دشمن عقب‌نشینی نخواهد کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، روز سه‌شنبه ۱۲ آبان در نطق پیش از دستور جلسه علنی مجلس با اشاره به دلایل دشمنی آمریکا با ایران اظهار کرد: مخالفت عمیق واشنگتن با ملت ایران از ایستادگی مردم در برابر خواسته‌های زیاده‌خواهانه این کشور سرچشمه می‌گیرد. به گفته وی، مردم ایران با پافشاری بر استقلال خود، این آرمان را به الگویی برای ملت‌های آزاده جهان تبدیل کرده‌اند.

قالیباف: مقاومت ملت ایران آمریکا و رژیم صهیونیستی را به بن‌بست کشانده است

رئیس مجلس در ادامه سخنانش، مقاومت و پایداری مردم ایران را عامل درماندگی آمریکا و رژیم صهیونیستی دانست و گفت: دشمنان در مواجهه با ملت مقاوم ایران سردرگم شده‌اند و پس از شکست‌های پی‌درپی، هر از گاهی می‌کوشند با تهدید یا اقدام نظامی، مردم کشور را به تسلیم وادار کنند.

قالیباف تأکید کرد: دشمنان در محاسبات خود اشتباه کرده‌اند؛ ایران هرگز تسلیم نخواهد شد. چنین تصوری به دوران حکومت‌های وابسته و سرسپرده گذشته تعلق دارد و با واقعیت امروز ایران همخوانی ندارد.

هشدار قالیباف درباره پاسخ غیرقابل پیش‌بینی ایران به تهدیدهای نظامی

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به آمادگی نیروهای مسلح کشور برای مقابله با تهدیدهای احتمالی، تصریح کرد: پاسخ نظامی و راهبردی جمهوری اسلامی ایران به هرگونه محاسبه اشتباه دشمن، قابل پیش‌بینی نخواهد بود و در این پاسخ، محدودیت‌های جغرافیایی در نظر گرفته نخواهد شد. به گفته او، در چنین شرایطی، محاسبات نادرست دشمن و دارایی‌های مادی و غیرمادی آن با چالش جدی روبه‌رو خواهد شد.

قالیباف با اشاره به تعیین راهبرد نظامی کشور از سوی فرمانده معظم کل قوا اظهار کرد: راهبرد جمهوری اسلامی برای مقابله با حمله احتمالی دشمن از سوی فرمانده معظم کل قوا مشخص شده است و بر همین اساس، پاسخ ایران به هرگونه خطای محاسباتی طرف مقابل، ماهیتی پیش‌بینی‌ناپذیر خواهد داشت.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران برای مقابله نظامی در آمادگی کامل به سر می‌برد، افزود: ایران در عین حفظ آمادگی دفاعی، پاسخی مقتدرانه و عقلانی به طرف آمریکایی داده و اکنون تصمیم‌گیری برای جلوگیری از وقوع جنگ بر عهده واشنگتن است.

رئیس مجلس ادامه داد: نیروهای ایرانی از نظر میدانی و نظامی در بالاترین سطح آمادگی دفاعی قرار دارند. اگر واشنگتن بار دیگر مرتکب اشتباه راهبردی شود، باید بداند که این بار با شرایط و میدان متفاوتی در جنگ مواجه خواهد شد و در موقعیتی دشوارتر از وضعیت کنونی، به دنبال راه خروج خواهد بود.

قالیباف همچنین خطاب به کشورهای منطقه گفت: کشورهای منطقه باید آگاه باشند که ایران از آمادگی کامل برای دفاع از خود برخوردار است و در صورت هرگونه اقدام اشتباه از سوی دشمن، پاسخی قاطع و مقتدرانه خواهد داد.

انسجام و وحدت ملی، مهم‌ترین پشتوانه بازدارندگی ایران

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از نطق خود، حفظ همبستگی داخلی را ضروری دانست و اظهار کرد: انسجام ملی، قدرتمندترین ابزار ایران در جنگ احتمالی آینده و در عین حال، مؤثرترین عامل در تقویت بازدارندگی کشور است.

وی با خطاب قرار دادن مردم و مسئولان کشور تأکید کرد: برخلاف شایعه‌پراکنی‌های گروهی محدود، مسئولان و خدمتگزاران نظام در چارچوبی هماهنگ و با برنامه‌ریزی مشخص، برای حضور و فعالیت در همه عرصه‌ها آمادگی دارند.

قالیباف افزود: همه ارکان کشور با حفظ وحدت و یکپارچگی، در حوزه‌های دفاعی، خدمت‌رسانی و دیپلماسی، تحت رهنمودهای ولی‌فقیه زمان، بر مقابله قاطع با برنامه‌ها و اقدامات دشمن متمرکز هستند.

رئیس مجلس با ابراز امیدواری نسبت به عبور موفق از شرایط موجود گفت: با اتکا به ابتکار عمل، تلاش بیشتر، لطف الهی، عنایت حضرت ولی‌عصر (عج) و همراهی اقشار مختلف مردم ایران، می‌توان این مسیر دشوار و پرچالش را با پیروزی پشت سر گذاشت.

تأکید قالیباف بر نظارت فوری بر قیمت کالاها و مقابله با گرانی

قالیباف در ادامه سخنانش به مسائل اقتصادی و مشکلات معیشتی مردم پرداخت و گفت: گزارش‌های میدانی و اعتراض‌های به‌حق شهروندان نشان می‌دهد افزایش اخیر قیمت‌ها و نوسانات بازار، فشار قابل‌توجهی بر زندگی و معیشت خانواده‌ها وارد کرده است.

وی یکی از مشکلات اساسی بازار را اختلاف و پراکندگی قیمت‌ها در کنار ضعف نظارت مؤثر و منظم بر روند عرضه و فروش کالاها عنوان کرد و افزود: وجود چنین شرایطی فرصت سوءاستفاده را برای دلالان و سوداگرانی فراهم کرده است که از وضعیت جنگی بهره‌برداری می‌کنند.

رئیس مجلس با اشاره به ایستادگی مردم ایران در شرایط دشوار کشور تصریح کرد: مردمی که با شجاعت، عزت و سربلندی یکی از بزرگ‌ترین جنگ‌های تاریخ را پشت سر گذاشته‌اند، شایسته دریافت بهترین خدمات و حمایت‌ها هستند.

قالیباف در همین زمینه از دولت و نهادهای نظارتی خواست نظارت بر قیمت‌گذاری و توزیع کالاها را با سرعت و جدیت بیشتری دنبال کنند. او به‌طور ویژه وزارت دادگستری و سازمان تعزیرات حکومتی را که مسئولیت مستقیم در این حوزه دارند، مخاطب قرار داد و بر ضرورت اعمال نظارت مؤثر بر بازار تأکید کرد.

پیگیری مجلس برای رفع ازدحام کامیون‌ها در گذرگاه‌های مرزی

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، مشکل ترافیک و تشکیل صف‌های طولانی کامیون‌ها و خودروهای ترانزیتی در شماری از مرزهای کشور، از جمله گذرگاه‌های مهم شمال غرب و جنوب شرق را مورد توجه قرار داد.

او گفت توقف چندروزه و حتی چند هفته‌ای کامیون‌های صادراتی و وارداتی در صف‌های مرزی، علاوه بر آسیب زدن به بازار صادرات و اعتبار تجاری ایران، فشار زیادی بر فعالان اقتصادی و رانندگان ناوگان حمل‌ونقل وارد می‌کند.

قالیباف از کمیسیون‌های صنایع و معادن، اقتصادی و ویژه حمایت از تولید خواست با بازدید و بررسی میدانی این مسئله و همکاری دستگاه‌های مسئول، هرچه سریع‌تر ابعاد مختلف آن را ارزیابی کنند.

به گفته وی، وزارتخانه‌های راه و شهرسازی، کشور و امور اقتصادی و دارایی و همچنین سازمان گمرک از جمله مجموعه‌هایی هستند که باید در بررسی ابعاد حقوقی و اجرایی این مشکل مشارکت داشته باشند. او تأکید کرد این کمیسیون‌ها باید پس از بررسی‌های کارشناسی، راهکارهای لازم برای برطرف کردن مشکل را ارائه دهند.

رئیس مجلس با اشاره به اقدامات پیشین برای رسیدگی به وضعیت مرزها اظهار کرد: پیش‌تر نیز دستور بررسی این موضوع صادر شده و هیئت‌هایی برای بازدید از استان‌های مرتبط به این مناطق سفر کرده‌اند. این مسئله همچنان در دستور کار قرار دارد، اما لازم است پیگیری‌ها با جدیت ادامه پیدا کند تا به نتیجه عملی برسد.

تغییر اولویت کاری مجلس به سمت حل مشکلات اقتصادی مردم

قالیباف در پایان، با تأکید بر ضرورت توجه بیشتر مجلس به مسائل اقتصادی و معیشتی، پیشنهاد کرد پس از اتمام دستور کار جاری، رسیدگی به مشکلات اقتصادی در اولویت فعالیت نمایندگان قرار گیرد.

وی توضیح داد: پیشنهادش به نمایندگان این است که به‌جای ورود به طرح‌های طولانی و زمان‌بر، بر مسائل و موانع مشخصی تمرکز کنند که رفع آنها می‌تواند در شرایط فعلی، بخشی از مشکلات اقتصادی و روزمره مردم را برطرف کند.

رئیس مجلس افزود: کمیسیون‌های تخصصی و نظارتی حوزه اقتصاد می‌توانند با استفاده از اختیارات قانونی خود، از جمله ظرفیت تبصره ماده ۴۵، موضوعاتی نظیر مشکلات گمرکی را در بازه زمانی کوتاه بررسی و تعیین تکلیف کنند. پس از تصویب نیز این مصوبات می‌توانند مراحل قانونی را طی کرده و برای بررسی به شورای نگهبان ارسال شوند.

قالیباف بار دیگر بر لزوم تغییر روند عادی بررسی طرح‌ها و لوایح تأکید کرد و گفت: پیشنهاد مشخص این است که مجلس از روال نوبتی رسیدگی به طرح‌ها و لوایح فاصله بگیرد و مسائل اقتصادی را به‌صورت ویژه در دستور کار قرار دهد.

وی خاطرنشان کرد: در صورت ضرورت، می‌توان از ظرفیت تبصره ماده ۴۵ برای بررسی این موضوعات در صحن علنی مجلس نیز استفاده کرد تا روند رسیدگی سرعت بیشتری بگیرد و مشکلات مردم زودتر برطرف شود.

 

ارسال نظر
captcha
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین