|
امروز: چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۳

افت بیش از ۹۹ هزار واحدی شاخص بورس؛ «فملی» عامل اصلی فشار فروش در بازار

کد خبر: ۴۰۲۰۶۹
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۵ - ۱۵:۱۶
بررسی نمادهای اثرگذار بر شاخص کل نشان می‌دهد «فملی» با تأثیر منفی حدود ۴۳ هزار و ۷۳۹ واحدی، بیشترین سهم را در کاهش شاخص داشت. پس از آن، نماد «فارس» با اثر منفی حدود ۱۶ هزار و ۸۲۷ واحدی و «فولاد» با کاهش حدود ۸ هزار و ۱۵ واحدی در رتبه‌های بعدی عوامل نزولی بازار قرار گرفتند.

افت بیش از ۹۹ هزار واحدی شاخص بورس؛ «فملی» عامل اصلی فشار فروش در بازار

شاخص کل بورس تهران در آخرین روز معاملاتی مهرماه ۱۴۰۵ با افت ۱.۲ درصدی به سطح ۸ میلیون و ۱۷۳ هزار واحد رسید. فشار فروش در نمادهای بزرگ، به‌ویژه «فملی» و «فارس»، مهم‌ترین عامل کاهش شاخص بود؛ هم‌زمان، بازار سهام شاهد خروج ۴ هزار و ۱۷۳ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، معاملات بورس تهران در آخرین روز کاری مهرماه ۱۴۰۵ در شرایطی پایان یافت که شاخص کل با کاهش قابل‌توجهی روبه‌رو شد و جریان پول حقیقی نیز از بازار سهام خارج شد. شاخص کل با افت ۹۹ هزار و ۸۷ واحدی، معادل ۱.۲ درصد، در رقم ۸ میلیون و ۱۷۳ هزار و ۳۵۶ واحد قرار گرفت. در این میان، سهام شرکت ملی صنایع مس ایران با نماد «فملی» بیشترین نقش را در افت شاخص ایفا کرد.

رشد شاخص هم‌وزن در خلاف جهت شاخص کل

برخلاف روند نزولی شاخص کل، شاخص کل هم‌وزن در پایان معاملات افزایش یافت و با رشد ۴ هزار و ۲۵۲ واحدی، معادل ۰.۱۹ درصد، به ۲ میلیون و ۲۵۵ هزار و ۶۰۰ واحد رسید. اختلاف عملکرد این دو شاخص حاکی از آن است که فشار فروش در شرکت‌های بزرگ و شاخص‌ساز شدت بیشتری داشته، در حالی که وضعیت سهام شرکت‌های کوچک‌تر در مجموع بهتر بوده است.

فملی، فارس و فولاد؛ سه عامل اصلی افت شاخص بورس

بررسی نمادهای اثرگذار بر شاخص کل نشان می‌دهد «فملی» با تأثیر منفی حدود ۴۳ هزار و ۷۳۹ واحدی، بیشترین سهم را در کاهش شاخص داشت. پس از آن، نماد «فارس» با اثر منفی حدود ۱۶ هزار و ۸۲۷ واحدی و «فولاد» با کاهش حدود ۸ هزار و ۱۵ واحدی در رتبه‌های بعدی عوامل نزولی بازار قرار گرفتند.

علاوه بر این نمادها، «تابان»، «تاپیکو»، «تاصیکو» و «وغدیر» نیز از دیگر شرکت‌هایی بودند که بر افت شاخص کل تأثیر منفی گذاشتند.

خروج بیش از ۴ هزار میلیارد تومان پول حقیقی از سهام

ارزش معاملات خرد سهام و صندوق‌های سهامی در این روز به ۴۱ هزار و ۷۵۵ میلیارد تومان رسید. با وجود این حجم از معاملات، خالص جریان نقدینگی حقیقی در بازار سهام منفی بود و در مجموع ۴ هزار و ۱۷۳ میلیارد تومان سرمایه حقیقی از این بخش خارج شد.

در مقابل، صندوق‌های درآمد ثابت با جذب هزار و ۴۶۸ میلیارد تومان نقدینگی مواجه شدند؛ موضوعی که از تفاوت مسیر جریان سرمایه میان این صندوق‌ها و بازار سهام حکایت دارد.

وضعیت صف‌های خرید و فروش در پایان معاملات

در پایان دادوستدهای روزانه، ۳۱۸ نماد با صف خرید به ارزش مجموع ۷ هزار و ۳۵۴ میلیارد تومان همراه بودند. در سوی دیگر بازار، ۱۱۲ نماد صف فروش به ارزش ۲ هزار و ۱۴ میلیارد تومان داشتند.

همچنین ۱۳۷ نماد در محدوده مثبت و ۱۵۴ نماد در محدوده منفی، بدون تشکیل صف خرید یا فروش معامله شدند. سرانه خرید حقیقی‌ها ۸۰ میلیون تومان و سرانه فروش آن‌ها ۷۶ میلیون تومان گزارش شد.

نمادهای پرتراکنش بورس کدام بودند؟

در فهرست نمادهای دارای بیشترین تعداد تراکنش، نام‌های «تابان»، «فولاد»، «فملی»، «ومعادن»، «وبملت»، «تاصیکو» و «زشک» به چشم می‌خورد. در این میان، فملی و فولاد علاوه بر تأثیر منفی بر شاخص کل، از نمادهای مورد توجه معامله‌گران در جریان معاملات روزانه بودند.

فرابورس در مسیر صعودی حرکت کرد

در بازار فرابورس ایران، روند شاخص‌ها برخلاف افت شاخص کل بورس تهران بود. شاخص کل فرابورس با افزایش ۲۵۲ واحدی، معادل ۰.۳۸ درصد، به سطح ۶۷ هزار و ۴۴۳ واحد رسید. شاخص هم‌وزن این بازار نیز ۰.۸۴ درصد رشد کرد و در رقم ۴۱۴ هزار و ۵۵۶ واحد ایستاد.

در میان نمادهای فرابورسی، «کگهر» و «آریا» بیشترین اثر مثبت را بر شاخص داشتند؛ در مقابل، «فزر» و «مارون» از مهم‌ترین نمادهای اثرگذار در جهت منفی بودند.

جمع‌بندی معاملات بورس در آخرین روز مهر

بازار سهام در آخرین روز کاری مهرماه ۱۴۰۵ با افت بیش از ۹۹ هزار واحدی شاخص کل، خروج قابل‌توجه نقدینگی حقیقی و افزایش فشار فروش در نمادهای بزرگ به کار خود پایان داد. با این حال، رشد شاخص هم‌وزن بورس و افزایش شاخص‌های اصلی فرابورس نشان داد که روند معاملات در تمام بخش‌های بازار یکسان نبوده است.

ارسال نظر
captcha
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین