|
امروز: چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۵ - ۱۵:۵۵

زلنسکی: تبادل اطلاعات امنیتی آمریکا با اوکراین از سر گرفته شده است

کد خبر: ۴۰۲۰۶۸
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۵ - ۱۵:۰۸
رئیس‌جمهور اوکراین و متحدان اروپایی کی‌یف معتقدند اکنون روسیه باید به پیشنهادهایی که در جریان نشست اسلو درباره پایان جنگ مورد توافق قرار گرفته‌اند، پاسخ دهد. در همین چارچوب، ویتکاف روز چهارشنبه در سن‌پترزبورگ با ولادیمیر پوتین دیدار کرد تا درباره راهکارهای احتمالی پایان دادن به جنگ اوکراین گفت‌وگو کند.

زلنسکی: تبادل اطلاعات امنیتی آمریکا با اوکراین از سر گرفته شده است

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، اعلام کرد روند تبادل اطلاعات امنیتی میان واشنگتن و کی‌یف اکنون به‌درستی در جریان است؛ موضوعی که پیش‌تر به بروز اختلاف میان دو طرف بر سر اطلاعات مربوط به حملات روسیه و پیامدهای مرگبار آن منجر شده بود. این اظهارات هم‌زمان با سفر استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا، به روسیه برای دیدار و گفت‌وگو با ولادیمیر پوتین مطرح شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تبدیر و امید به نقل از بی‌بی‌سی، مقام‌های اوکراینی پیش‌تر واشنگتن را متهم کرده بودند که از به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات امنیتی مرتبط با حملات روسیه خودداری کرده است؛ اقدامی که به گفته آن‌ها، جان شهروندان اوکراینی را به خطر انداخته و به کشته‌شدن شماری از آن‌ها انجامیده است. آمریکا این اتهام‌ها را رد کرده و آن‌ها را «رسوایی» خوانده بود.

گفت‌وگوهای اسلو و انتظار کی‌یف برای پاسخ مسکو

زلنسکی این اظهارات را پس از دیدار روز سه‌شنبه با استیو ویتکاف در اسلو، پایتخت نروژ، بیان کرد. یک مقام آمریکایی نیز روز چهارشنبه مذاکرات انجام‌شده را سازنده توصیف کرد.

رئیس‌جمهور اوکراین و متحدان اروپایی کی‌یف معتقدند اکنون روسیه باید به پیشنهادهایی که در جریان نشست اسلو درباره پایان جنگ مورد توافق قرار گرفته‌اند، پاسخ دهد. در همین چارچوب، ویتکاف روز چهارشنبه در سن‌پترزبورگ با ولادیمیر پوتین دیدار کرد تا درباره راهکارهای احتمالی پایان دادن به جنگ اوکراین گفت‌وگو کند.

پوتین تاکنون به‌صورت علنی درباره آخرین تحولات این مذاکرات اظهارنظر نکرده است. با این حال، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، اعلام کرده که کرملین پیشنهادهای مطرح‌شده از سوی ویتکاف را بررسی و به آن‌ها گوش خواهد داد. لاوروف در عین حال، احتمال واگذاری هرگونه «امتیاز سیاسی» از سوی مسکو را رد کرده است.

الکساندر استوب، رئیس‌جمهور فنلاند که به همراه نخست‌وزیر نروژ در مذاکرات اسلو شرکت داشت، از دستیابی به «پیشرفت واقعی» در پیشنهادهای مربوط به برقراری صلح خبر داد. او با وجود این، جزئیاتی درباره ماهیت این پیشرفت ارائه نکرد و تأکید کرد که رسیدن به نتیجه نهایی به صبر و زمان نیاز دارد.

ارزیابی مثبت واشنگتن از مذاکرات با اوکراین و اروپا

استیو ویتکاف پس از پایان مذاکرات اسلو، در نشست خبری مشترک زلنسکی و متحدان اروپایی او حضور نیافت. جرد کوشنر، داماد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، نیز که از طریق ارتباط تصویری در گفت‌وگوها مشارکت کرده بود، در این نشست خبری شرکت نکرد.

یک مقام آمریکایی در ارزیابی مذاکرات، این دیدارها را «بسیار ثمربخش و سازنده» توصیف کرد و گفت میان آمریکا، اوکراین و کشورهای اروپایی درباره «گام‌های بعدی»، در سطح کارشناسی، همگرایی قابل‌توجهی وجود دارد.

افزایش تنش میان ترامپ و زلنسکی بر سر آینده جنگ

روابط واشنگتن و کی‌یف طی هفته‌های گذشته با تنش‌های بیشتری روبه‌رو شده است. دونالد ترامپ در اظهارات اخیر خود گفته است که زمان تغییر رئیس‌جمهور اوکراین فرا رسیده و تأکید کرده که باید «فرد دیگری» از طرف کی‌یف در مذاکرات شرکت کند.

ترامپ همچنین در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا که قرار است ماه آینده میلادی برگزار شود، تلاش کرده است حملات اوکراین به پالایشگاه‌های نفت روسیه را یکی از عوامل افزایش قیمت سوخت معرفی کند. این در حالی است که قیمت سوخت از زمان آغاز جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران روندی افزایشی داشته است.

رئیس‌جمهور آمریکا پس از نشست خبری اسلو نیز در گفت‌وگو با خبرنگاران در کاخ سفید بار دیگر از اوکراین خواست به توافق برسد.

ترامپ با بیان اینکه روسیه خواهان «تمام کردن کار» است، اظهار داشت که اکنون زمان آن رسیده است که اوکراین به جنگ پایان دهد.

 
 
ارسال نظر
captcha
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین