تردید متحدان آمریکا در مورد ادعاهای ترامپ پیرامون پاک‌سازی تنگه هرمز از مین‌ها

کد خبر: ۳۹۹۵۶۹
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۶:۵۰
مقام‌هایی از کشورهای متحد آمریکا معتقدند نیروهای آمریکایی در پاک‌سازی مین‌ها از آب‌های بین‌المللی پیشرفت کرده‌اند، اما ممکن است هنوز همه ۸۰ تا ۱۵۰ مینی را که تصور می‌شود ایران کار گذاشته است، پیدا و منهدم نکرده باشند. این مقام‌ها به شرط ناشناس ماندن درباره ارزیابی‌های داخلی خود صحبت کردند.

تردید متحدان آمریکا در مورد ادعاهای ترامپ پیرامون پاک‌سازی تنگه هرمز از مین‌ها

بلومبرگ نوشت: متحدان آمریکا به‌طور خصوصی معتقدند که ممکن است هنوز مین‌هایی در تنگه هرمز باقی مانده باشد؛ این موضوع با ادعای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر اینکه نیروی دریایی آمریکا این آبراه راهبردی را به‌طور کامل از مین پاک‌سازی کرده، در تضاد است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، متحدان آمریکا به‌طور خصوصی بر این باورند که ممکن است همچنان مین‌های ایرانی در تنگه هرمز وجود داشته باشد؛ موضوعی که ادعای دونالد ترامپ مبنی بر پاک‌سازی کامل مسیر حیاتی کشتیرانی را زیر سؤال می‌برد. خبرگزاری بلومبرگ روز چهارشنبه این موضوع را گزارش داد.

مقام‌هایی از کشورهای متحد آمریکا معتقدند نیروهای آمریکایی در پاک‌سازی مین‌ها از آب‌های بین‌المللی پیشرفت کرده‌اند، اما ممکن است هنوز همه ۸۰ تا ۱۵۰ مینی را که تصور می‌شود ایران کار گذاشته است، پیدا و منهدم نکرده باشند. این مقام‌ها به شرط ناشناس ماندن درباره ارزیابی‌های داخلی خود صحبت کردند.

این ارزیابی مستقیماً با اظهارات مکرر ترامپ مبنی بر عاری بودن تنگه از مین در تضاد است. ترامپ روز سه‌شنبه گفت نیروی دریایی به او اطلاع داده است که تمام مین‌های موجود در آب‌های بین‌المللی تنگه هرمز یا خارج شده‌اند یا منفجر شده‌اند. او روز چهارشنبه نیز این ادعا را تکرار کرد و گفت هرمز اکنون یک آبراه فعال است و مین‌ها از بین رفته‌اند.

فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در پاسخ به بلومبرگ درباره برآورد تعداد مین‌هایی که ممکن است همچنان باقی مانده باشند، اظهار نظری نکرد.

مقام‌های کشورهای متحد آمریکا گفتند این عملیات به دلیل جریان‌های اقیانوسی پیچیده شده است؛ جریان‌هایی که می‌توانند مین‌ها را از محل اولیه‌ای که در آن کار گذاشته شده‌اند، جابه‌جا کنند. این مسئله می‌تواند پیدا کردن مواد منفجره باقی‌مانده را دشوارتر کند، حتی زمانی که نیروهای نظامی از محل اولیه استقرار گروهی از مین‌ها اطلاع داشته باشند.

اهمیت این موضوع از آنجا ناشی می‌شود که تنگه هرمز یکی از مهم‌ترین مسیرهای انرژی در جهان است. پیش از درگیری کنونی، روزانه بیش از ۲۰ میلیون بشکه نفت از این تنگه عبور می‌کرد؛ رقمی که تقریباً معادل یک‌پنجم مصرف جهانی نفت بود. اما در اوایل این هفته، با تشدید جنگ و تهدید علیه کشتیرانی تجاری، حجم عبور نفت به حدود ۵ میلیون بشکه در روز کاهش یافت.

تردد کشتی‌های تجاری اخیراً آغاز به افزایش کرده است، اما همچنان فاصله زیادی با سطح پیش از جنگ دارد. سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO) همچنان از کشتی‌ها خواسته است هنگام بررسی امکان عبور از تنگه، نهایت احتیاط را رعایت کنند.

ایران نیز همچنان تأکید دارد که این آبراه کاملاً امن نشده است. یک معاون وزیر خارجه ایران روز سه‌شنبه گفت تهران از محل مین‌ها در تنگه اطلاع دارد و هشدار داد که شناورهای آمریکایی که در حال پاک‌سازی مین‌ها هستند ممکن است هدف قرار گیرند.

هم‌زمان، ایران و عمان درباره ایجاد یک کریدور موقت دریایی و اجرای یک پروژه مشترک مین‌روبی برای بازگرداندن شرایط امن‌تر کشتیرانی در تنگه هرمز گفت‌وگو کرده‌اند. این مذاکرات در حالی ادامه داشته که ترامپ مدعی شده بود آبراه به‌طور کامل پاک‌سازی شده است.

این ارزیابی‌های متناقض باعث شده درباره میزان خطری که همچنان کشتی‌های تجاری را تهدید می‌کند، ابهام وجود داشته باشد. در حالی که واشنگتن می‌گوید تهدید مین‌ها در آب‌های بین‌المللی از بین رفته است، گزارش‌ها حاکی است دولت‌های متحد آمریکا خود را برای این احتمال آماده می‌کنند که همچنان به یک عملیات گسترده‌تر بین‌المللی برای پاک‌سازی مین‌ها نیاز باشد.

ارسال نظر
captcha
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین