|
امروز: سه‌شنبه ۳۰ تير ۱۴۰۵ - ۰۳:۴۷

ادعای روبیو: واشنگتن برای دستیابی به راهکاری دیپلماتیک با ایران آمادگی دارد | در صورت شکست دیپلماسی، اوضاع به نفع تهران نخواهد بود

کد خبر: ۳۹۷۹۵۸
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۴۰۵ - ۱۰:۵۴
درخواست کمک روبیو از متحدان برای مشارکت در عملیات متجاوزانه در تنگه هرمز در حالی است که پیشتر در مدت جنگ تحمیلی سوم، متحدان واشنگتن با این موضع که این جنگ، جنگ آن‌ها نیست و پیامدهای اقتصادی زیادی برای آن‌ها داشته است، از در اختیار قرار دادن پایگاه‌ها و منابع خود برای استفاده آمریکا در حملات غیرقانونی علیه ایران و اعزام نیرو به تنگه هرمز خودداری کردند. این موضوع به یکی از نقاط تنش در روابط آمریکا با متحدانش در ناتو تبدیل شد.

ادعای روبیو: واشنگتن برای دستیابی به راهکاری دیپلماتیک با ایران آمادگی دارد | در صورت شکست دیپلماسی، اوضاع به نفع تهران نخواهد بود

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا شامگاه گذشته در جمع خبرنگاران با ادعایی درباره حق مشروع ایران در اعمال کنترل ایران بر تردد ایمن در تنگه هرمز گفت که واشنگتن برای دستیابی به راهکاری دیپلماتیک با ایران آمادگی دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه با نادیده گرفتن حق حاکمیت ایران بر کنترل تردد ایمن از تنگه هرمز به عنوان یک کشور ساحلی مدعی شد که ایران در تلاش است تا در میان درگیری‌های جاری در غرب آسیا از تنگه هرمز به عنوان ابزار چانه‌زنی استفاده کند و از سایر کشورها خواست تا نقش بیشتری در حفاظت از مسیرهای کشتیرانی بین‌المللی ایفا کنند.

خبرگزاری آناتولی گزارش داد که روبیو پیش از عزیمت به فیلیپین برای شرکت در نشست وزیران امور خارجه اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) به خبرنگاران مدعی شد: «واضح است که ایران، دست‌کم برخی از افراد در ایران، می‌خواهند تنگه را تحت کنترل خود درآورند و از آن به عنوان اهرم فشاری علیه جهان استفاده کنند.»

آمریکا مدت کوتاهی پس از امضای یادداشت تفاهم پایان جنگ میان تهران و واشنگتن با نقض بند پنج این تفاهم‌نامه که به‌وضوح امکان بازگشایی تنگه هرمز با ترتیبات ایران را فراهم می‌کرد، تلاش کرد برای تضعیف حق حاکمیت ایران بر این آبراه به عنوان یک کشور ساحلی کشتی‌ها را از مسیر جنوبی و نزدیک به عمان عبور دهد. پس از پاسخ ایران با متوقف کردن این کشتی‌ها، ارتش تروریستی آمریکا اقدام به تکرار تجاوزگری علیه حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران کرد که در آن اهداف نظامی و غیرنظامی، شامل پل‌ها، تاسیسات تصفیه آب و برج مراقبت دریایی در بنادر ایران مورد اصابت قرار گرفته‌اند. پاسخ ایران به این تجاوزگری در عملیات نصر ۲ موجب درگرفتن دور جدیدی از تنش‌های نظامی میان دو طرف شده است.

به نوشته آناتولی، وزیر امور خارجه آمریکا افزود با تلاش برای توجیه اقدامات متجاوزانه ارتش تروریستی آمریکا علیه ایران برای آنچه «باز نگه داشتن تنگه هرمز» عنوان می‌شود، گفت: «ایالات متحده آنچه را برای حفاظت از کشتیرانی جهانی لازم است، انجام خواهد داد و به انجام آن ادامه می‌دهد، اما سایر کشورها باید شروع به اقدام کنند و خواه تجهیزات سخت‌افزاری یا منابع مالی، برای کمک به تحمل این بار فراهم آورند.»

درخواست کمک روبیو از متحدان برای مشارکت در عملیات متجاوزانه در تنگه هرمز در حالی است که پیشتر در مدت جنگ تحمیلی سوم، متحدان واشنگتن با این موضع که این جنگ، جنگ آن‌ها نیست و پیامدهای اقتصادی زیادی برای آن‌ها داشته است، از در اختیار قرار دادن پایگاه‌ها و منابع خود برای استفاده آمریکا در حملات غیرقانونی علیه ایران و اعزام نیرو به تنگه هرمز خودداری کردند. این موضوع به یکی از نقاط تنش در روابط آمریکا با متحدانش در ناتو تبدیل شد.

در حالی که دولت دونالد ترامپ بارها با خیانت به دیپلماسی و نقض تعهدات که آخرین نمونه آن در یادداشت تفاهم پایان جنگ بود، حل‌وفصل سیاسی مناقشات با ایران را مختل کرده است، ادعا کرد که واشنگتن برای دستیابی به راهکاری دیپلماتیک با ایران آمادگی دارد و افزود که در صورت شکست دیپلماسی، اوضاع به نفع تهران نخواهد بود.

او ادعا کرد که ایرانی‌ها نشانه‌هایی از تمایل خود برای گفت‌وگو با آمریکا ارسال می‌کنند.

روبیو درباره کشته شدن یک سرباز آمریکایی روز شنبه در عراق گفت که این حادثه در جریان انفجار کنترل‌شده مهمات منفجرنشده باقی‌مانده از یک پهپاد سرنگون‌شده ایرانی رخ داده است.

او همچنین گفت که روز جمعه، یک موشک ایرانی با وجود رهگیری بیشتر موشک‌های ورودی، موفق به نفوذ به سامانه دفاع هوایی اردن شد و افزود که نیروهای آمریکایی در پاسخ به پرتاب موشک‌ها و پهپادهای ایران که کشتی‌های تجاری را هدف قرار می‌دادند، به ایران ضربه زدند.

مارکو روبیو همچنین تأیید کرد که این هفته در حالی که برای نشست وزیران امور خارجه آسه‌آن در فیلیپین است، برای دیدار با همتایان چینی و روسی خود آماده است.

روبیو در پاسخ به این سوال خبرنگاران که آیا با وانگ یی، وزیر امور خارجه چین یا سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه دیدار خواهد کرد، گفت: «ما آماده دیدار با آنها هستیم.»

وی افزود: «البته، من در یک کنفرانس مطبوعاتی به شما نمی‌گویم که در چنین جلساتی درباره چه چیزی بحث خواهیم کرد. اینها موضوعات حساسی هستند.»

روبیو پیش از این در حاشیه نشست آسه‌آن در کوالالامپور در سال گذشته با وانگ دیدار کرده بود. آنها همچنین پس از سفر ترامپ به چین در بهار، تلفنی صحبت کردند.

ارسال نظر
captcha
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین