تیم مذاکره کننده فردا عازم ژنو می شود
محوریت این دور از مذاکرات ژنو نیز دیدار و گفت و گو با هیات آمریکایی است و طرفین قرار است درباره همه موضوعات اختلافی با یکدیگر مذاکره کنند.
معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه پنجشنبه شب در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا افزود: از دو روز پیش از 26 آذر یعنی روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری مذاکرات دوجانبه میان هیات های ایران و 1+5 در ژنو برگزار می شود.
به گفته او، قرار است تیم مذاکره کننده ایران مذاکرات دوجانبه ای با هیات آمریکایی و نیز سایر هیات ها در ژنو داشته باشد.
محوریت این دور از مذاکرات ژنو نیز دیدار و گفت و گو با هیات آمریکایی است و طرفین قرار است درباره همه موضوعات اختلافی با یکدیگر مذاکره کنند.
دور قبلی مذاکره ایران و 1+5، 26 آبان ماه تا سوم آذرماه در شهر وین اتریش در سطح وزیران خارجه برگزار شد و طرفین نتوانستند در سوم آذر ماه / 24 نوامبر که دومین ضرب الاجل تعیین شده برای دستیابی به توافق نهایی بود، به تفاهم برسند.
از این رو، وزیران امور خارجه 1+5 به رغم تایید پیشرفت مذاکرات اعلام کردند که برای رسیدن به توافق جامع نیاز به زمان بیشتری است و تهران با پیشنهاد تمدید مذاکرات برای 7 ماه دیگر موافقت کرد.
بر این اساس، مذاکرات برای هفت ماه و هفت روز دیگر تمدید شد تا طرفین در چهار ماه نخست به توافق سیاسی یا کلی دست یابند و در سه ماه دیگر، جزئیات تفاهم را مکتوب کنند.
محور اصلی اختلافات ایران و 1+5 ، مدت زمان توافق نهایی، میزان غنی سازی اورانیوم ایران و نحوه لغو تحریم ها علیه برنامه هسته ای ایران است.
به گفته یک عضو تیم مذاکره کننده هسته ای ایران، برخی اختلافات رفع شده و برخی دیگر نیز هنوز رفع نشده و طرفین نیاز به رایزنی ها و مشورت های بیشتری دارند.
این عضو تیم مذاکره کننده هسته ای گفت که چارچوب و اصول مذاکراتی مشخص است و طرفین در این چارچوب در تلاش برای حل اختلافات خود هستند.
منبع: مشرق نیوز
ارسال نظر