تعطیلی یک روزنامه و محاکمه مسئولان آن
ابراهیم المعمری سردبیر الزمن و یوسف الحاج دستیار او که از قبل در بازداشت موقت بودند، هر کدام به سه سال زندان محکوم شدند و زاهر العبری روزنامهنگار این روزنامه نیز که با قید ضمانت آزاد است به یک سال زندان محکوم شد.
به نقل از خبرگزاری فرانسه از مسقط، دستگاه قضایی عمان دوشنبه روزنامه الزمن را به خاطر مقالهای در مورد فشارهای مسئولان بر قضات به طور قطعی بست و سردبیر و دو روزنامهنگار آن را به زندان محکوم کرد.بر اساس حکم دادگاه، این سه نفر برای «ضربه زدن به اعتبار کشور و استفاده نادرست از اینترنت» مجرم شناخته شدند.
ابراهیم المعمری سردبیر الزمن و یوسف الحاج دستیار او که از قبل در بازداشت موقت بودند، هر کدام به سه سال زندان محکوم شدند و زاهر العبری روزنامهنگار این روزنامه نیز که با قید ضمانت آزاد است به یک سال زندان محکوم شد.
دو نفر اول همچنین هر کدام به پرداخت سه هزار ریال عمان (هفت هزار یورو) جریمه و محرومیت از روزنامهنگاری به مدت یک سال محکوم شدند.
جریمه نفر سوم یک هزار ریال (دو هزار و سیصد یورو) تعیین شده است.
دو نفر اول همچنین برای درخواست تجدید نظر هر کدام باید پنجاه هزار ریال عمان (صد و یازده هزار یورو) بپردازند و نفر سوم باید پنج هزار ریال عمان (یازده هزار یورو) بپردازد.
انتشار روزنامه الزمن ده اوت به دستور مقامات به حال تعلیق درآمده بود و سه روزنامهنگارش بازداشت شده بودند.
این تدبیر که انتقادهای مدافعان حقوق بشر و آزادی مطبوعات را برانگیخته است، در پی مقالهای اتخاذ شد که در آن به فساد مسئولان دولتی و فشارها بر قضات برای دادن امتیازاتی به شخصیتهای بانفوذ اشاره شده بود.
عمان در طبقه بندی جهانی آزادی مطبوعات که سازمان غیردولتی پزشکان بدون مرز برای سال 2016 تهیه کرده است، در بین 180 کشور در رده صد و بیست و پنجم است.
منبع: خبرگزاری صداوسیما
ارسال نظر