|
|
امروز: جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۸
کد خبر: ۲۸۴۹۲۰
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۵
دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران افزود: دولت ها تلاش می‌کنند همه ساله نرخ تورم تا پایان سال کاهش پیدا کند ولی ما دستمزد را بر اساس تورم همان سال و برای سال آینده تعیین می‌کنیم که منطقی نیست چون اطلاعی از شرایط اقتصاد و نوسان بازارها در سال آینده نداریم.
 دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به اینکه به احتمال زیاد هفته آینده کمیته مزد برگزار می شود گفت:اینکه دستمزد بر اساس تورم همان سال و برای سال آینده تعیین می شود درست نیست.

هادی ابوی با اشاره به مشکلات معیشتی کارگران گفت:عقب ماندگی مزدی در حقوق و دستمزد کارگران وجود دارد،سال گذشته در شورای عالی کار دولت هنگام محاسبه سبد معیشت صحبت از گوشت ۳۰ هزار تومانی می کرد، ما هم گفتیم،همین گوشت را هر چند روز یکبار بین کارگران عرضه کنید.درباره قیمت برنج نیز قیمت بسیارکمتری را بیان کردند و ما هم گفتیم برنج را با همان قیمتی که بیان می کنید در اختیار کارگران قرار دهید.همان قیمتی که سال گذشته دولتی ها در جلسه شورای عالی کاربرای برنج ۵هزار تومان بیان کردند،در حال حاضر کارگران باید با قیمت ۱۶ هزار تومان خریداری کنند.



 وی بیان کرد: به احتمال زیاد هفته آینده کمیته مزد برگزار می شود گفت: هر کدام از تشکل ها به صورت جداگانه هر هفته جلسه بررسی سبد معیشت به منظور رسیدن به عدد مشخص درباره سبد معیشت و بررسی برای جلسات مزد سال آینده را دارند .

دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشور افزود: خروجی دو سال گذشته از کمیته مزد خوب بوده است،امامتأسفانه به مصوبات آن عمل نکرده اند. یکی از مباحث داغ در کمیته مزد این است که تمام مصوبات جلسه درست است،اما کارفرمایان توان پرداخت تمام هزینه های زندگی کارگران را ندارند. دولت هم امکان پرداخت ندارد و از سوی دیگر بهانه ای می آورند که باید کمک کنیم با افزایش دستمزد،تورم بالا نرود.

ابوی گفت: معیشت و امنیت دو مسئله مهم کارگران است. امنیت با اجرای کامل قانون کار عملیاتی می شود،معیشت هم با حمایت دولت و واقعی شدن دستمزد کارگران محقق می شود.  حداقل دستمزد بر اساس نرخ تورم اعلامی از سوی مراجع رسمی بانک مرکزی و مرکز آمار ایران تعیین می‌شود، ولی با وجود آنکه چند سالی است دستمزد بیشتر از نرخ تورم تصویب می‌شود بازهم گره‌ای از مشکلات زندگی کارگران باز نمی‌کند و رضایت خاطر جامعه کارگری را به دنبال ندارد.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران افزود: دولت ها تلاش می‌کنند همه ساله نرخ تورم تا پایان سال کاهش پیدا کند ولی ما دستمزد را بر اساس تورم همان سال و برای سال آینده تعیین می‌کنیم که منطقی نیست چون اطلاعی از شرایط اقتصاد و نوسان بازارها در سال آینده نداریم.

ابوی با بیان اینکه باید الگویی در تعیین دستمزد رعایت شود که حداقل دستمزد را به سمت واقعی شدن ببرد، اظهار کرد: اگر دستمزد و درآمد کارگر را کنار بگذاریم هزینه‌های معیشتی در داخل کشور را همه می‌دانند و نیازی نیست که اعلام کنیم. کمیته دستمزد کانون در طول سال فعال است و بر اساس گزارشهای میدانی و آنالیز اطلاعاتی که از نقاط مختلف کشور در خصوص هزینه‌های زندگی کارگران به دست می‌آورد رقم سبد معیشت کارگران را استخراج می‌کند.

وی درباره رقم سبد معیشت خانوارهای کارگری (چهار نفره) گفت: با گزارش هایی که از وضع معیشت کارگران گرفته‌ایم خارج از مسایل رفاهی و پس انداز و مسافرت، حداقل‌های زندگی یک خانوار کارگری اعم از خوراک، ‌درمان، ایاب و ذهاب، اجاره بها و تحصیل فرزندان به رقم ۶ میلیون تومان در ماه رسیده است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین