|
|
امروز: جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۳:۱۵
کد خبر: ۱۹۶۸۱۸
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۹
روز گذشته، فرماندار تهران در جلسه شورای اداری استان خراسان جنوبی ـ که با حضور استانداران ادوار خراسان برگزار شد.
روز گذشته، فرماندار تهران در جلسه شورای اداری استان خراسان جنوبی ـ که با حضور استانداران ادوار خراسان برگزار شد ـ در رابطه با بحران آب شهرستان تهران و پیامدهای خسارت بار آن سخنانی بر زبان آورد که بر نگرانی های شهروندان نسبت به این موضوع مهم افزود.

با فرض اینکه سخنان فرماندار دقیق و جامع باشد، پرسش این است که آیا مجموعه تحت نظر او، برنامه های دقیقی برای مقابله با بحران نیز دارند یا خیر؟

 کاهش چشمگیر بارندگی های سالانه در نقاط مختلف کشور در سال جاری، کاملاً مشهود است و با روند کنونی در تابستان سال آینده، بسیاری از مناطق کشور با بحران شدید آب رو به رو خواهند شد؛ مناطقی مثل شهر و شهرستان بزرگ تهران که میلیون ها شهروند تهرانی را در خود جای داده است و به احتمال زیاد در تابستان سال آتی، منابع آب کافی برای همه شهروندان نخواهد داشت.

صرف نظر از چرایی آغاز یک دور خشکسالی نگران کننده در سراسر مناطق جغرافیایی کشور و وضعیت نابسامانی که در شرایط کنونی به وجود آمده، موضوع مهمتر این است که مدیران اجرایی کشور تا چه میزان این بحران خطرناک را پذیرفته و برای مقابله با آن آماده شده اند؟

در میان همه مناطق جغرافیایی کشور، شرایط شهر و شهرستان تهران از آن جهت مهم و نگران کننده تر است که می دانیم در این بخش از کشورمان جمعیتی بالغ بر 12 میلیون ساکن هستند و هر گونه بروز بحران در زمینه منابع آبی، می تواند خسارات جبران ناپذیری به بخش عظیمی از شهروندان پایتخت سیاسی کشورمان وارد کند.

عیسی فرهادی، فرماندار شهرستان تهران در سخنانی که روز گذشته در استان خراسان جنوبی بر زبان آورد، ضمن پذیرش بروز بحران در تابستان سال آینده در شهرستان تهران گفت: وضعیت بارش باران در تهران نسبت به 47 سال گذشته کمتر است و اگر این روند پیش آمده ادامه یابد، آب شرب 52 درصد مردم تهران با مشکل تأمین رو به رو خواهد شد.

هرچند سخنان فرماندار شهرستان تهران، نخستین اظهارنظرهای جدی در مورد بحران آب در پایتخت سیاسی کشورمان نیست، در 24 ساعته گذشته با حجم بالایی از توجه مردمی رو به رو شد و بر نگرانی های شهروندان تهرانی در مورد وضعیت منابع آبی تهران در تابستان سال آینده افزود.

جدا از اینکه آقای فرماندار چگونه در سخنان خود در مورد بحران آب به رقم ریاضی 52 درصد رسیده است و چگونه بحران آب تهران را متوجه بیش از نیمی از شهروندان تهرانی می داند که البته نیاز است ایشان به افکار عمومی در مورد نحوه محاسبه و به دست آوردن این عدد دقیق توضیح دهد، مسائل مهم تری در این باره مطرح است که تشریح و توضیح در مورد آنها نیز بر عهده مسئولان ارشدی چون فرماندار تهران است.

مسئولان اجرایی استان و شهرستان تهران باید برای شهروندان تهرانی دقیق و شفاف توضیح دهند، دقیقاً کدام بخش های شهر و شهرستان تهران در صورت استمرار روند کنونی عدم بارندگی با مشکل آب رو به رو خواهند شد و این شهروندان برای در امان ماندن از خسارات سنگین چنین رویدادی چه اقداماتی باید در دستور کار داشته باشند؟

همچنین مسئولان باید جدا از آمار نگران کننده که در مورد گستره بروز بحران ارائه می کنند، برای شهروندان تهرانی از برنامه و تدابیرشان برای مقابله با بحران آب و مشکل تأمین آب شرب در پایتخت سیاسی کشورمان صحبت کنند. به بیان بهتر، با شرایط جوی نگران کننده ای که هم اکنون در نقاط مختلف کشور حاکم است و بارندگی های بسیار کمی ـ آن هم در فصل زمستان شاهدیم ـ اشاره به بحران آب و پیش بینی وضعیت نامطلوب منابع آبی کار چندان سختی است و در این میان، تکیه بر اعداد ریاضی نیز نمی تواند تفاوتی در کلیت ماجرا ایجاد کند و مهم تر آنکه مسئولان اجرایی کشور بتوانند راهکارهای عملیاتی دقیقی برای مقابله و خروج از بحران اتخاذ و عملیاتی کنند.

پرسش مهم تر اینکه همواره در سال های گذشته، مسئولان و کارشناسان به موضوع بحران آب و خسارات آن اشاره کرده اند، اما اکنون جدا از ارائه آمارهای مبتنی بر پیش بینی آینده نیاز است، آقای فرماندار و دیگر مسئولان از طرح هایی که در سال های گذشته برای آمادگی در برابر این بحران عملیاتی کرده اند، سخن بگویند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین